Ühtlasi uuendas vallavalitsus sõiduplaanide aluseid - kokku paigaldati 76 uut alust. Pärast uuendust on kõikides bussipeatustes sõiduplaanid eraldi plaanialustel, nagu see on paljudes Eestimaa linnades.

Sadeveemuredest

Saabunud sügis on olnud väga vihmarohke, sama murerohke on ka valla sadeveevaldkond. Valla kommunaalametis on registreeritud üle 35 tõsisema sadeveejuhtumi, lisaks laekub pisemaid muresid, kus lahendus leitakse operatiivselt. Tõsisemad mured on seotud juuri täis kasvanud torudega, ebaseaduslike kraavi sulgemistega või paisutuste rajamisega (mahasõitude hooldamata truubid), kraavide torutamisega (väike läbimõõt või vale kalle), purunenud torudega, ummistunud torudega, kinni kasvanud kraavidega jne.

Kõik eeltoodud asjaolud põhjustavad mitmetes piirkondades uputusi nii aias kui ka keldrites. Vallavalitsus tegeleb koostöös Viimsi Vee spetsialistidega sadeveemurede lahendamisega. Paljud lahendused on kallid (nt toru lahtikaevamine ja asendamine uue jupiga - ca 2000 €), mis tähendab, et eelarvesse on vaja leida lisavahendeid juhtumite lahendamiseks ning reaalne lahendus võib võtta omajagu aega. Vallavalitsus on arutanud mitmel istungil sadeveeprobleeme ning järgemööda leiavad kõik registreeritud juhtumid lahendused.

Tuletame ka kinnistuomanikele meelde, et iga omanik peab oma kinnistult sadeveed ära juhtima lähimal asuvasse sadeveesüsteemi - kraav, toru, kaev vms. Keelatud on sadevett juhtida naaberkinnistule oma kinnistu tõstmisega. Samuti peavad kinnistuomanikud kraave, truupe ja torusid puhastama.

Ka igasugused kraavide omavolilised torutamised on keelatud - sellistele töödele tuleb võtta vallavalitsusest projekteerimistingimused, koostada projekt ning alles siis kraav torutada. Sama kehtib kraavile rajatud mahasõitude ja truupide kohta.

Võsaraietööd

Nagu kevadel sai valla kodulehel ja Viimsi Teatajas teavitatud, algasid teemaal, kraavides ja haljakutel võsaraietööd. Tööde käigus puhastatakse teemaa võsast ja sinna sobimatutest puudest, sadeveekraavidest eemaldatakse nii võsa kui ka puud - nii saab vesi voolata ja ei teki paisutust. Ka erinevad avalikud haljakud saavad nn pargilõikuse - eemaldatakse võsa ja langemisohtlikud ning haiged puud.

Hetkel on tööd teostatud Ampri teel, Hundiuru teel, Metsarahva teel, Jäätma teel, Kasekännu teel. Tööd on pooleli Tammneeme teel, Muuga külas ja Metsakasti külas. Kes soovib, et ka tema kinnistul puhastatakse kraavid võsast, võib ühendust võtta Puiduhake. com OÜ projektijuht Erkki Naabeliga (tel 50 33 567).

Ühtlasi tuletame kõigile teeäärsete kinnistute omanikele meelde, et vastavalt teeseadusele on teekaitsevööndi maa omanik kohustatud kaitsevööndis hoidma korras teemaaga külgneva kaitsevööndi maa-ala ja sellel paikneva rajatise ning kõrvaldama või lubama kõrvaldada nähtavust piirava istandiku, puu, põõsa või muu liiklusele ohtliku rajatise.

Pargi tee liikluskorraldusest

Vallavalitsusele laekus kevadel ettepanek sulgeda Pargi tee sõidukitele läbisõiduks. Ettepaneku esitaja tõi põhjuseks asjaolu, et parki läbiva tee ääres puudub kergliiklustee ning sellel teel on ohtlik jalakäijana liikuda seoses kiirustavate sõidukitega. Vallavalitsus arutas ettepanekut oma istungil ning ei pidanud põhjendatuks avalikult kasutatavat sõiduteed liiklusele sulgeda.

Hetkel on Pargi teel liikluskorraldus, mis peaks tagama turvalise liiklemise kõigile osapooltele. Sügisel kohtuti taas ettepaneku esitajatega ning vallavalitsuse poolt pakuti välja kompromiss, kus Pargi tee keskmise lõigu võiks muuta ühesuunaliseks. Nii oleks Aiandi teelt kuni spordiväljakute parkla sissesõiduni kahesuunaline lõik ning Randvere teelt kuni Alpikanni teeni kahesuunaline lõik. Lõik Alpikanni teest kuni spordiplatsi parkla sissesõiduni oleks ühesuunaline, suunaga Aiandi tee poole.

Kommunaalamet ootab Pargi tee kasutajatelt arvamusi liikluskorralduse ettepaneku osas. Palume saata tagasiside ja ettepanekud märksõnaga "Pargi tee" e-posti aadressile alar@viimsivv.ee.