On oktoober...20. oktoobri hilisõhtul kuulen kummalist mürinat ja ei oska esialgu seda millegagi seostada. Alles pilk kardina taha annab aimu sellest, et tegemist on äikesega: lööb välku ja müristab. Silm ei taha uskuda, mida näeb ja kõrv, mida kuuleb, aga samas teeb rõõmu, et toimumas on midagi tavapäratut. Kõik päevad ei tohigi olla rutiin.

On oktoober....Ühtepidi klammerdume vana ja tavapärase külge, samas tahaks proovida ka midagi uut, aga hirm on...Kirume küll, et toiduainete hinnad pidevalt tõusevad, samuti elekter, kütus,  aga parlamenti valime ikka samad inimesed, olgugi, et poliitik on juba elukutse või mis veel hullem - elamise viis.

On oktoober....Elamise viisiks võib saada ka hobi ja see on minu arvates igati tervitatav nähtus. Inimene teeb eelkõige seda, mis on talle südamelähedane ja seab ülejäänu vastavalt pingeritta. Loomulikult silmas pidades ka oma pere ja kaaslaste huve. Elu näitab, et hea tahtmise juures on kõik võimalik.

On oktoober...Arstid ja teised meditsiinitöötajad streigivad, kas ja kellele sellest ka kasu tõuseb, näitab tulevik. Inimesed on teatavasti erinevad, on neid, kes iga väiksema tervisehäire korral arsti juurde ruttavad ja neid, kes perearsti juba aastaid pole külastanud. On halb, kui viimati mainitutel just täna ja praegu äkki arstiabi vaja läheb ja on hea, et esimestena nimetatud lihtsamad rahvameditsiini raviviisid meelde tuletavad ja ise hakkama saavad.

On oktoober.....Õpilastel on koolivaheaeg ja paar kena päikeselist sügisilma aitavad kindlasti reipust koguda, kui just päevi lihtsalt maha ei magata, sest  ööd kuluvad sõpradega internetis suhtlemisele. Pedagoogid kurdavad, et viimasel ajal kipuvad koolijütsid hästi teadma oma õigusi, aga kohustused on meelest ununenud.....

Püüdkem siis hoida oma elamine tasakaalus ja leida ka igas mornivõitu sügispäevas kasvõi pisi-pisike killuke rõõmu!