Suur tänu Veski talu rahvale selle võimaluse eest ja Siinale, kes meile maitsvad söögid valmistas. Samuti tänan kõiki osavõtjaid meeldiva seltskonna eest. Ma loodan, et osalejad jäid õpituga rahule ning järgmisel aastal kohtume uuel kursusel.

Meil on nüüd oma keraamikaahi

Siiani kasutasime Tuhalaane külamajas asuvat ahju, kuid savitoorikute transport Tuhalaande oli väga keerukas ja ka kulukas. Tekkis idee soetada ahi endale ise. Selle jaoks raha kogumiseks on Polli naised küpsetanud müügiks saiakesi, kooke, leiba; kudunud vaipu, teinud keraamikat ja käinud seenel, lisaks võtsime laenu ka eraisikutelt. Ahju soetasime otse Tšehhist, sest nii tuli kolmandik odavam kui Eestist ostes, kätte saime selle kevadel. Suureks abiks oli Morna Aed OÜ, kes korraldas ahju tellimise ja äratoomise. Kuna suvel ei olnud aega keraamikaga tegeleda, siis ahju saime esimest korda katsetada peale kursusi. Meie veskis tehtud asjad said põletatud juba oma ahjus. Hetkel on meil veel raskusi ruumidega, kus talvel keraamikat valmistada ning ahju, ketra ja savivalssi hoida. Polli rahval ei ole ühtegi kooskäimise ega -tegutsemise kohta. See ei liida meid, vaid pigem lõhub küla vaimu, kultuuri ja olemasolu. Meile kuluks hädasti ära vallapoolne abi, sest tahtmist meil jätkub.

Sellel suvel oleme käinud mitmetel üritustel keraamikat, kudumeid ja küpsetisi müümas, sest ahju raha meil veel koos ei ole. Võtsime osa kohalikust laadast lossivaremetes ja meepäeval olid Polli naised aktiivsed. Setomaal käisime Ostrova festivalil ja kuningriigi päeval ning Valgamaal Valga-Valka linnapäevadel, tulemas on Lindora laat. Laatadel käimiseks on väga vajalik oma telk, mis oleks tugev ja tuultele kindel, sest Eestimaa kliima on heitlik. Jälle tulevad kulutused, kuid telgita ei saa ja see on vaja muretseda.

Ahju nimel on vaeva näinud Siina Taal, Helju Juhkam, Velda Rohtla, Irina Rannak, Rita Grents, Helen Rebane ja Morna Aed OÜ.