Oma klassidega on ta alustanud teatritegemist alati esimesest klassist. Igasugune lavalolek annab lastele esinemisjulgust. Suurt rõhku pöörab õpetaja Eve laste kõneoskusele. Selle saavutamiseks tehakse mitmekesiseid hääldusharjutusi.

Laste kõne peab olema selge ja arusaadav. Laps peab nautima seda, mida ta laval teeb. Õpetaja ütleb, et ta pole kohanud last, kes ei tahaks teatrit teha.

Eve Valliste kiidab kõiki Tõrva gümnaasiumi algklasside õpetajaid. Õpetajad Aimi Laanoja, Mare Saarmann, Meeri Raide, Inna Laks ja Carmen Põldsalu teevad õpilaste arengu heaks ääretult palju.

Õppetöö kõrvalt peab laps saama koolist kaasa veel palju huvitavat ja meeldejäävat. Praegugi käib ettevalmistus öölugemiseks, adventide tähistamiseks, teatri ühiskülastuseks ja piirkondlikuks jõululuuletuste konkursiks. Kõik ikka selleks, et lastel oleks õppetööle vaheldust.

 „Kui minu teha oleks, annaksin ma kõikidele algklassiõpetajatele aasta õpetaja tiitli, sest nad on seda väärt," teatas Eve.

Rääkides lastest, ütleb ta, et aastaid tagasi olid lapsed rahulikumad, sõbralikumad ja siiramad. Viimaste aastatega on lastel tekkinud suhtlusprobleemid ja enesedistsipliiniga on raskusi. Samas on lastevanematel kiire elutempo tõttu laste jaoks vähe aega. Liiga kergekäeliselt tehakse kõik ette-taha ära. Ja nii tekitatakse ise oma lastele koolis toimetulemisega probleeme.

Igas päevas on töörõõmu, kui seda osata leida. Naeratav ja rõõmsameelne laps on parim tunnustus õpetajatööle.

Õpetaja Eve Valliste on särasilmne, töökas, igal alal aktiivne, järjekindel ja nõudlik. Eve on inimene, keda saab hinnata, kellest eeskuju võtta ja keda austada.