Oleme uhked, et Lauka kooli külastas 11.septembril pr Evelin Ilves, kes tundis huvi meie tubli koolikoka Aimi tegemiste vastu ning uuris õpilaste arvamust koolitoidu kohta. Evelin Ilvest huvitas ka kooli ajalugu ja laste igapäeva-tegemised. Päeva lõpus toimus koolimaja trepil rahutu askeldamine, sest kõik soovisid saada pr Ilvese autogrammi oma õpilaspäevikusse.

Eelmisel õppeaastal alustasime viktoriinisarjaga, mis oli eraldi vanematele ja noorematele õpilastele. Nuputamist jätkame ka sel aastal. Viktoriinid toimuvad kord kuus ja kokkuvõtted teeme kevadel. Igas kuus on erinev teema: septembris oli „Eesti", oktoobris aga „Õpetaja küsib".

Ilusad sügisilmad kutsuvad lapsi õue ja seal on olnud meil palju põnevaid üritusi: sportlik päev „Reipalt koolipinki", erinevad loodusmatkad koostöös RMK-ga, kooli 112. sünnipäeva orienteerumisemäng.

Sportimises on meie lapsed väga tublid. Eelmises Kõrgessaare Valla teatajas kirjutati meie laste headest tulemustest kergejõustiku võistlustel. Seekord on rõõm teatada 5.-6 klassi poiste heast esinemisest jalgpallivõistlustel. Lauka Põhikooli võistkond, koosseisus Roomet Ruus, Siim Otsak, Steven Ruus, Jandre Savenkov, Mark-Morten Tammeveski, Vootele Jaanus, Aleksander Silk ja Risto Püssim, saavutasid Hiiumaa koolinoorte meistrivõistlustel jalgpallis teise koha. Võistlused toimusid Emmastes. Tublide laste juhendajateks on õpetajad Luule Leiger ja Tarvo Malk.

Koostöös HUPS-iga käisid 5.-9. klassi õpilased teabepäeval Kärdlas, kus toimus kaks loengut: „Erinevad elukutsed" ja „Alkoholi mõju organismile". Mõlemad loengud olid vajalikud ja meeldisid lastele.

Õpetajate päev pakkus põnevust noorematele koolikaaslastele ja närvipinget üheksandikele, kes pidid olema sel päeval täieõiguslikud õpetajad. Rõõmu ja rahulolu jätkus ka päris-õpetajatele.

Lapsevanemad said kokku oma koosolekul, mis toimus 2.oktoobril. Arutati laste aitamist ja suunamise võimalusi ning peeti tulevikuplaane.

Osa kooliperest käis 12.-14.oktoobril õppereisil Peterburis. Muljeid ja uusi teadmisi saab nüüd kasutada nii õppimisel kui ka õpetamisel.

Õppereisidel käisid ka vene keele parimad tundjad ja bioloogia-geograafia tublid õppurid, projektikoolitusel ENTRUM käisid meie kooli tüdrukud Pärnus, novembris sõidavad vanemate klasside õpilased etendusele „Kevadine ärkamine".

Laste jaoks on tähtsad klassiõhtud. Iga klass korraldas selle nii, nagu soovis. Nooremad kutsusid emad-isad, et neile esineda, vanemad klassid mõtlesid välja põnevad teemaõhtud koos kostüümide ja eeskavaga. Mõni klass plaanis piduõhtut II veerandi algusesse.

Veerandi viimasel nädalal tähistasime Lauka kooli 112. sünnipäeva. Joonistasime kaarte, kirjutasime luuletusi, meisterdasime looduslikust materjalist sünnipäevakimpe, orienteerusime kooli lähiümbruses ja osalesime viktoriinis. Seda ikka suured ja väikesed üheskoos.

Õppimine on muidugi kõige tähtsam. Mõni õpilane pole veel hoogu sisse saanud ja seetõttu said tunnistusel hinded ka oodatust kehvemad. Muretsemiseks pole põhjust, sest pikk kooliaasta on veel ees. Õppimist, tegutsemist, lustimist ja põnevaid üritusi tuleb veel.

Vaheajal puhkame ja alustame siis uue hooga. Oleme edaspidigi tublid, sest varsti hakkavad ka päkapikud oma tööd tegema ja piilumas käima ...

Soovin sisukat ja toredat vaheaega nii lastele kui ka nende vanematele!

Ilusat sügist!