„Inimestel on väga kahju, et Elvast kaob üks kultuuriasutus ja ajaveetmise koht. Samuti ollakse mures museaalide saatuse pärast, eriti annetajad, kes tihti on mälestusesemed meile toonud just seetõttu, et oleks hea kodu lähedal neid vaatamas käia. Mõte, et need siit Elvast ära kolitakse, tekitab palju ärevust."

Võib-olla ei olegi asi nii traagiline

Seda, kas Elvasse muuseum mingil kujul siiski jääb Kivari öelda ei oska. 22. oktoobril arutati Elva kultuurikomisjoni laiendatud koosolekul Tartumaa Muuesumi ja Elva muuseumi teemadel. Kindel on see, et sellisel kujul Elva linnavalitsus Tartumaa Muuseumit üle ei võta.

Koosolekul käidi küll välja idee, et Elval siiski võiks olla oma muuseum, kuid kindlat otsust selle kohta hetkel küll pole. Mõtteid aga selles suunas mõlgutatakse küll.

Minul isiklikult on väga kahju, et Tartumaa Muuseumi 53-aastane ajalugu sellise lõpu saab ning riik ei pea vajalikuks selle asutuse töö jätkamist, vaid mõõdab kõike ainult rahas. 

Arvan, et Elvale oleks oma kultuuripärandi kogumiseks ja paremaks tutvustamiseks kindlasti oma muuseumit vaja. Loodetavasti annab Tartumaa Muuseumi sulgemine vähemasti selles suunas tugevama tõuke," rääkis Kadri Kivari.

3. novembril viimase näituse avamine

Nüüd tegeleb muuseum nii sulgemise ettevalmistamisega kui ka tavapäraste tegevustega. Viimane näitus avatakse siin 3. novembril, mil inimesi oodatakse Juhan Püttsepa maalinäitusele „Peedu lilled ja Elva maastikud".