Veidi enne etenduse algust vestlesime eakatega rahvamaja köögis. Siin otsustatakse sageli tähtsaid asju. Rõõm on tõdeda, et osavõtjad on väga võistluslikus meeleolus. Tahetakse külalistele pakkuda parimat nii söögi-joogi, kui ka meelelahutuse suhtes. See on pall nende korvi!

Lugupeetud sõbrad. Oleme jälle saalis. Melu on korralik. Esialgu käib etendus rahulikult mõõdukas tempos ja tehniliselt heal tasemel Kanarbiku naistele sobib selline stiil hästi. Nad on kindlalt võtnud positsioonid sisse lava keskosas ning laulavad ja tantsivad kiirustamata.

Jääb mulje, et ettenähtud reeglid kammitsevad esinejaid. See ei lase neil oma mitmekülgseid võimeid täielikult avada. Mõni neist proovib reegleid eirata, aga see ajab tantsu sassi.

Ka külalised ei lase end nurka suruda. Elegantse kaarega triblavad tantsupõrandale Tootsi keskründajad. Oskuslikult manööverdades läheb tõeline tants lahti. Kanarbiku omad ei anna alla. Mängijaid vahetades saadetakse platsile snaiprid Evi ja Õie.

Nad tulid just õigel ajal! Sindi vastab omapoolse rünnakuga. Just praegu on terav olukord tsentris. Neli kaunist luike püüavad läbi murda vastase kaitsest.

Nad saavutavad selle ja soleerivad nüüd tantsupõrandal. See on nagu kolmepunktivise! Rahvas juubeldab! Jaa, individuaalsest mängust antud olukorras ei piisa! Tahaks näha kogu kollektiivi jõupingutusi! Ja seda me täna tõepoolest näeme! Äkki on plats rahvast täis. Ei ole vahet, kes on Torist, Tootsist või Sindist. Kõik lähevad üksmeelselt rukist lõikama. Täielik viik! I

ga üritus peab kord lõppema. Kõik on rõõmsalt väsinud ja ilmselt rahuldab neid tänase kohtumise finaal. Hasart on vaibunud, saal tühjeneb aeglaselt. Sellega, lugupeetud televaatajad, on meie ülekanne lõppenud.

Eakate klubi Kanarbik juubelipeo piltide saatusest uurige Argo käest, kes oli üks neljast mehest peosaalis.