Järgmisel aastal on Kiili rahvamaja eelarves kindel tegevustoetus Tujutarele. Selle koostamine eeldab ka klubi ürituste pikema aja peale ette planeerimist.

Millised üritused eakatele toimuvad, otsustavad nad aga edaspidigi ühiselt ise. Samuti jätkab klubi tegevuste organiseerimist klubi enda liikmete hulgast valitud aktiiv. Rahvamaja inimesed on vajadusel nende elluviimisel nõu ja jõuga abiks.

Tasuta piletid

Vald tahab eakate tegevust igatpidi toetada ja kõige parem viis oleks seda teha läbi rahvamaja, selgitab Lauri Kivil.

"Kui Tujutare tegevus on koordineeritud läbi Kiili rahvamaja, siis on meil kergem ka klubi liikmetele pakkuda erinevaid soodustusi," toob ta ühe põhjuse välja. Näiteks saab rahvamaja pakkuda eakatele pileteid etendustele ja kontsertidele, millele pääsme ostmine käiks paljudele muidu üle jõu. Samuti osalemist ringide tegevuses.

Praegu pole Kivili sõnul ka ülevaadet, palju eakaid klubi tegevuses osaleb ning palju oleks neid, kes sooviksid osaleda. "Laiem eesmärk on ka Tujutare liikmeskonna suurendamine," märgib rahvamaja juhataja. "Praegu on aktiivseid liikmeid paarkümmend. Inimesi, kes kaasa lüüa tahaksid, on aga kindlasti rohkem." Kui klubi tegevuses osaleb rohkem inimesi, siis on ka klubi eestvedajatel suurem motivatsioon ning see annab ühist lisaenergiat.

Koht, kus koos olla

Kuid miks peaks valla eakas klubi üritustel käima? "Lisaks võimalustele osaleda rahvamaja tegevuses ning klubi väljasõitudel on kõigil alati mingi lugu rääkida," leiab Lauri Kivil. "Saada kokku korra kuus või kahe jooksul inimestega, kellega sul on ühised jutud, küsimused või probleemid - Tujutare on selleks hea koht, kus neid arutada, kus küsida vanalt tuttavalt, et kuidas sul on läinud." Lisaks klubi aktiivi korraldatavatele üritustele ning rahvamajas toimuvatele kultuurisündmustele püüab rahvamaja lähiajal uue tegevusena Tujutare liikmetele käivitada ka sõnakunsti ringi.

3. novembril kell 12.00 aga ootab Tujutare kõiki valla eakaid rahvamajja, kus tähistatakse uue hooaja algust. Üles astuvad kollektiivid, kes klubiga seotud: legendaarne tantsurühm "Ago ja memmed", laulma tuleb naisansambel "Elurõõm".

Elust Kiili vallas tuleb vestlema volikogu esimees Andra Perv, kohalik konstaabel Ailen Kroonmäe aga räägib liiklusohutusest ning jagab kohaletulijatele ka vastavaid materjale ja ohutusvahendeid.

Tujutare hooaja avapidu

  • Tujutare hooaja algus toimub 3. novembril kell 12.00 Kiili rahvamajas.
  • Esineb tantsurühm Ago ja memmed ning ansambel Elurõõm.
  • Külas on volikogu esimees Andra Perv ja konstaabel Ailen Kroonmäe.