Kohale jõudes märkasime seintel kolme suurt seinamaali "Viiu teeb võid","Maali ja Juuli valmistavad kohupiima" ja „Võipütid sahvris" Koos tuletati meelde, kuidas vanasti kodus sai koorelahutajast piima läbi aetud ja võid võimasinaga tehtud. Kohapeal oleks võinud ka tellimisel teha võid ja valmistada jäätist.

Natuke saime jälle sõita ja olimegi Sassi talu jaanalinnufarmis. Jaanalinnufarmi hakati Imaveresse rajama 2002. aasta suve lõpul. Lisaks jaanalindudele elavad seal veel emud, paabulinnud ning mitmed põneva välimusega kanatõugude esindajad, 2005. aastast ka Lõuna-Ameerika jaanalinnud ehk nandud. Taluperemees Indrek näitas lahkelt linde ja jutustas mida huvitavat on lindudega juhtunud. Terve etenduse andsid meile rääkivad papagoid. Peremehe küsimisele „Mida sa soovid?" vastas papagoi: „Leiba". Teine papagoi silma ees ei öelnud midagi, kui aga talle selja pöörasid, ütles: „Tsau."

Viimasena külastasime Põltsamaa lossihoovi ja seal olevat veinikeldrit. Eksponaatide seast leidsime palju tuttavaid tooteid, mida kunagi Põltsamaal valmistati, aga nüüd võib sellest vaid und näha. Märkamatult oligi päevakene läbi saanud ja aeg oli Tõnul bussinina Iisaku poole keerata.

Tore on tõdeda, kui tublid on meie vanaemad, kes tahavad osaleda erinevatel üritustel. Igal sügisel on meil juba tavaks saanud esimest kokkusaamist tähistada matkaga. Tänavu saime peale pikka suve kokku Pootsikus Tagametsa grillkojas, kus õnnitlesime suviseid sünnipäevalisi. Vanaemad olid vaimustuses, kui ilusaid kohti on meie enda Iisaku vallas. Kohapeal tuli vanaemadel soov külastada Tallinnas „Eakate festivali" Mõte saigi teoks 6.oktoobril. Päev oli sündmusterikas - huvitavad loengud, erinevaid esinejaid ja palju firmasid, kes pakkusid oma tooteid. Tallinnasse sõidu eest täname Iisaku valda, kes toetas meid tasuta transpordiga.