Iisaku bussijaam ehitati kunagi bussijaamaks, mitte mingisuguseks äriobjektiks. Bussijaama keldrikorrusel asus tsiviilkaitse varustaap ning perioodiliselt toimusid seal tsiviilkaitseõppused. Kui bussijaam avati siis olid kõik Iisaku elanikud väga rahul ja õnnelikud, et niisugune hoone ehitati, sest vana puithoone oli juba lagunemas. Külanõukogu poolt oli palgatud koristaja, kes küttis ahju, et ooteruumis bussiootajatel istepinkidel istudes soe ja mugav oleks. Kõrvalruumis tegutses einelaud.

Nüüd siis oleme oma iseseisvas Eestis nii kaugele jõudnud, et kui bussijaam - mis Iisaku keskuse väljanägemist rikub ning vallale ainult lisakulusid toob - investori mitteleidmise korral lammutada tuleks ja haljasalaga asendama peaks.

Kõikidel inimestel pole oma isiklikke sõiduvahendeid ning nad kasutavad oma liikumisvajadusteks ühistransporti. Kui pole enam bussijaama, siis peavad inimesed külma ja vihmase ilmaga lageda taeva all bussi ootama. Bussijaama hoone on minu äranägemise järgi üsna korralik.

Katust remonditi paari aasta eest ning vajalik oleks ainult sanitaarremont. Ma siiski loodan, et leidub mõni MTÜ, asutus või eraettevõtja, kes sümboolse tasu eest Iisaku bussijaama rendib, hoone korda teeb, ruumid kasutusele võtab ning sellega Iisaku vallale ja valla rahvale meeldivat teenet osutab.