1993. a. sügisel tulid Iisakusse külla pastor, Breklumi koguduse esimees Herman Junge ja koguduse liikmed, kelleks olid Hannes Brodesen ja abielupaar Antje ja Hans Resas. Kõik väga südamlikud ja armsad inimesed.

1994. aastal sõitsime siis meie Saksamaale sõpradele külla. Esimene reis toimus laevaga. Kokkuhoiu mõttes olime üsna armetud reisijad, kuid kohale me jõudsime. Travemünde sadamas oli pastor Leo bussiga meil vastas. Meid võeti toredasti vastu.

Näidati palju, juhtimas Sieghilde ja tema kannul tõlgina mina. Rääkisin neile, et minu saksa keel oli nagu okasroosike, mis vahepeal magas ja ärgates oli jälle kohal. Vastastikused külastused jätkusid. Kui ühel korral oli partneritel kaasas pastor Deutschmann, palusin tal tulla koos minuga korraks kirikusse ja pidada mälestushetk meestele, kes olid sunnitud II Maailmasõjas sõdima ja olid ajutiselt majutatud Iisakusse, kus nende suhted kohalike elanikega olid väga sõbralikud. Minu kolmandal reisil Breklumisse oli niisugune moment: tõlkisin ühes väikeses kirikus naispastori juttu. Minu juurde tuli üks võõras saksa härra ja küsis: „Mis ilus keel see on, mida te räägite? Kas soome keel?" Oli tõesti uhke vastata, et see on eesti keel!

Mul on nende aastate jooksul paljude Breklumi koguduse tuttavatega kirjavahetust olnud. Väga liigutav oli, kui minu 80-ne aastaseks saamise puhul tervitas sõpruskogudus „oma Judithit"! See oli 5 aastat tagasi.

Tänavu tähistasime praostkondadevahelise sõpruse 20. aastapäeva 8. septembril Rakveres. Sellele järgneval pühapäeval olid meie sõbrad Iisakus. Kirikus laulis segakoor Tanja Elkeni juhendamisel ja solistid. Väga vaimustatud olid kuulajad solist Monica Lõokese laulust.

Sieghilde ja Paul-Gerhard von Hoerschelmanni tunnustati EELK koostöömedalitega Eesti kirikule osutatud toetuse abi eest. Loodetavasti sõprus püsib. Uus Breklumi koguduse pastor on samuti huvitatud meie partnerlussuhete edendamisest. Meie koguduse poolt on noored liikmed Monica Lõoke ja Maire Hallik juba ka tutvunud sealse rahva ja nende tegemistega.