06.11.2012, 21:00
Rätiku all palav leib...
Vasalemma Lasteaias Sajajalgne toimus 8.-12. oktoobril leivanädal. Leivanädala eesmärgiks oli väärtustada rukkileiba meie igapäevasel toidulaual ning suunata laste tervislike toitumisharjumuste kujunemist.
FOTO:
Leivanädalal tutvusid lapsed läbi mänguliste tegevuste leiva ajalooga ja leiva teekonnaga toidulauale. Väga hea oli koostöö kokk Kadriga, kes valmistas meile selleks nädalaks vastava menüü. Leivanädalal saime maitsta erinevaid leivasorte. Lapsed sõid isuga rukkileiba, täisteraleiba, musta vormileiba, peenleiba ja pitaleiba. Leivanädalal kokkas Kadri lastele erinevaid leiva-magustoite: leivakomme, leivavahtu, naerusuist juustukeeksi, leivakrutoone jne. Lisaks valmistasid lapsed ka ise võileibu ja kihilist kohupiima-leiva magustoitu. Lapsed rääkisid, kelle emad ja vanaemad küpsetavad ise kodus leiba ning milliseid toite valmistatakse leivast nende kodudes. Lasteaialastele on leib alati maitsenud ja sellel nädalal maitses leib eriti hästi!!