"Kilpkonnad on kümneaastased ning piisavalt suureks kasvanud, mistõttu nad vajavad elamiseks kahesajaliitrilist akvaariumi. Tunneksime igati head meelt, kui keegi meile sellistes mõõtmetes akvaariumi pakuks. Tore, kui mõni kalur või kalandusfirma kilpkonnadele sponsoriks hakkas. Soovi korral võime vastu anda akvaariumi, mis on kilpkonnade koduks praegu," ütles raamatukogu juhataja Laidi Zalekešina.

"Kilpkonnade toit peab olema võimalikult vitamiinirikas. Toidu ise etteandmine ja kilpkonnade katsumine, süllevõtmine pole siiski lubatud. Kilpkonnade eest hoolitseb Svetlana, kusjuures teiste raamatukogi töötajate vastu on nad võrdlemisi tõrksad ning kipuvad koguni ka sõrme otsast  hammustama," lisas ta. 

Zalekešina sõnul uudistavad kilpkonnasid huvi ja sümpaatiaga paljud raamatukogu külastajad, iseäranis lapsed. "Esmaspäeval akvaariumi veevahetuse ajaks laseme kilpkonnad ka lastenurka jalutama." 

"Praegu kutsume kilpkonni lihtsalt "kilpsudeks ". Väga vahva, kui nad endale ka nimed saaksid.  Raamatukogupere kuulutab nime leidmiseks välja konkurssi ning vaimukamate nimede väljamõtlejaid ootavad auhinnad," teatas Laidi Zalekešina.