Linna lõunapoolses osas sai tarbijate varustamine toasoojaga suures osas korraldatud 10.-11. oktoobriks, mõned piirkonnad 15. oktoobril. Linna põhjaosa tarbijad said toasooja 16. oktoobri hilisõhtul ja öösel vastu 17. oktoobrit. 18. oktoobril hommikul olid ilma kütteta veel vaid Üleviste tänava kolm elamut (nr 7, 11, 13) ja linna raamatukogu. Neljapäeval, 18. oktoobril toimus linna keskosas küttekatkestus, mille käigus tehti vajalikud tööd uute trasside ümberühenduste teostamiseks, et saaks suunata küttevee vastrajatud trassidesse ning sealhulgas ka Üleviste tänava elamutesse. Seega alustati Üleviste tänava elamute kütmist 18. oktoobri öösel vastu 19. oktoobrit. Linnaraamatukogu varustavad trassid saadi töökorda eelmisel nädalal.

Tähelepanelik linnakodanik on märganud, et Tapal ei ehitata mitte ainult vee- ja kanalisatsioonitorustikke, vaid ka uusi küttetrasse. Vallakeskuses rajatakse kokku 4,2 km uusi küttetrasse ning tööd kulgevad plaanipäraselt. Tööde algus kevadel nihkus veidi ajaliselt põhjusel, et ei olnud lõplikult selge ehituse rahastamise küsimus. Tööde maksumus kokku on ligikaudu 1,5 miljonit eurot, millest 50% finantseerib Tapa vald ja 50% Keskkonnainvesteeringute Keskus Eesti riigi poolt saastekvoote müües teenitud vahenditest. Tööde lõpptähtaeg on juuni 2013. a. Küttetrassid vahetatakse välja põhjusel, et seniajani kasutuses olnud Nõukogude ajal ehitatud torustikud on amortiseerunud ning väga suurte soojakadudega. Uued paigaldatud torud on kaetud kaasaegse isolatsioonimaterjaliga, mis viib soojakaod miinimumini. See aga omakorda aitab tagasi hoida toasooja hinna kallinemist!

Niisuguse suure projekti realiseerimisel on võimalik, et uute süsteemide töösselülitamisel tuleb ette tehnilisi probleeme. Tehniliste probleemide väljaselgitamine ja kõrvaldamine ehituse valmimise hetkel annab kindluse, et süsteemide hilisemal ekspluateerimisel viiakse uute tehniliste probleemide tekkimise võimalus miinimumini. Tapa vallavalitsus vabandab elanike ees tekkinud ajutiste ebamugavuste ja teavitamisel esinenud kommunikatsioonihäirete pärast!