Lapsed on alati tahtnud ronida, kiikuda, liugu lasta ja teha kõike seda, mis põnevust ja enda proovile panekut pakub. Mänguväljaku rajamine 2005. aastal on olnud üks Ravila külaarendamise seltsi suurimatest ettevõtmistest.

Üksikuid kiige- ja mänguplatse korterelamute juures võis küll leida, aga mänguväljakut tõeliselt atraktiivsete ronimispuude, kiikede ja liumägedega ei olnud. Nüüd, aastaid hiljem, võib öelda, et tollane väljaku rajamine oli ainuõige samm.

Töö ilmataadi kiuste

Aga kõik mis käibel, see ka kulub. Aastate jooksul on tulnud välja vahetada kiigekonkse ja kiikesid, parandada ronimispuid ja istepinke. Nüüd jõudis kätt e aeg mänguväljaku atraktsioonide suuremateks värvimis- ja parandustöödeks.

Septembrikuu viimasel päeval toimunud talgupäeval kimbutas ilmataat meid päris kõvasti, saates pea iga poole tunni tagant väikese vihmasagara.

Sellele vaatamata sai mänguväljaku atraktsioonide alune liivapinnas umbrohust ja kivikestest puhastatud ja riisutud ning mänguväljaku ümbruse niitmistööd tehtud.

Talgupäeva lõpetasime Ravila Külakeskuses väikese einestamisega ja järgmiste talgupäevade plaanide seadmisega.

Lapsed hoolivad

13. oktoobril toimunud talgupäev oli planeeritud veelgi laiaulatuslikumalt: liumägede katuselauad tuli välja vahetada, ronimis- ja kiigepuude alused tugevdada ja uuesti tsementeerida ning kõik atraktsioonid puidukaitsevärviga katt a. Päev oli pikk ja töömahukas, kuid suurt rõõmu tegi laste töötahe ja entusiasm - väsimatult pidasid nad vastu talgupäeva lõpuni. See on selge märk sellest, et lapsed hoolivad oma kodu ümbruskonnast ja saavad aru, et kõige aluseks on tahe midagi ära teha ja just oma kätega. Päev lõpetati taas kehakinnitamisega Ravila külakeskuses.

Tänaseks on Ravila lastemänguväljak saanud uue kuue ja kevadel jätkub projekt "Talgutööga Ravila alevik korda" juba teiste korrastustöödega alevikus. Projekti toetab Leader programm.

Täname kõiki talgupäevadel osalejaid: lapsi, lapsevanemaid, külaarendamise seltsi liikmeid ja eakaid Ravila elanikke, kes kõik rõõmuga abiks olid.