Septembris toimus aga hoopis suurejoonelisem üritus, kui Harmi mõisakoolis leidis aset ühinemiskonverents. Esinesid regionaalminister ning mõned esinejad omavalitsustest, kel 2005. aastast ühinemiskogemus selja taga. Kuulata sai Kuusalu+Loksa, Väike-Maarja+ Avanduse ja Tapa+Lehtse+ Saksi valdade ühinemise lugusid.

Kõlama jäi, et ühineda tuleb juhul, kui me soovime oluliste otsuste tegemisel kaasa rääkida, kui soovime pakkuda elanikele paremaid teenused, kui soovime, et meie ametnikud saaksid rohkem spetsialiseeruda.

Kõiki kohtumisi ning veebiülekandeid silmas pidades tuleb tõdeda, et läbirääkijad on loonud võimalusi, et elanikud saaks kujundada oma arvamuse vahetult läbirääkijatega suheldes, aga mitte külajutt ude põhjal. Kes ei saanud kohal käia ega vaadata, siis seda viga saab parandada - nii rahvakoosolekud kui ühinemiskonverents on järelvaadatav: www.livestream.com/aklk.

Kosel, Ardus ja Habajal on rahvaküsitluse nädalal toimumas veel kolm rahvakoosolekut, mille eesmärk on anda viimane võimalus küsida hingel kripeldavaid küsimusi. Olge kohal!

TULE RAHVAKOOSOLEKULE! VEEL ON VÕIMALUS INFOT SAADA JA KÜSIMUSI KÜSIDA:

13. november kell 19.00 Kose gümnaasiumi saalis,

14. november kell 19.00 Ardu koolimaja saalis,

15. november kell 19.00 Habaja Fresko saalis.