Ootame meie seltsidesse inimesi, kellel on vahvaid mõtteid ja pealehakkamist, et neid koos realiseerida. Hiiu Kaarel ja Leena käivad koos igal esmaspäeval kell 10-13 Käina Päevakeskuses.

Külaseltsiga saab ühendust kodulehel olevate kontaktide kaudu.

Peale Miku Kaarli on Kaigutsis elanud mitmeid naljamehi, nii mõnedki on jäänud ajalukku. Paljud naljad olid rahvasuus liikumas, aga vähesed on kirja pandud. Suuline mälu kahjuks ununeb kiiresti ja vajab pidevalt talletamist.

Mõned Kaigutsi meestega seotud naljad välja nopitud Erik Heinsoo koostatud 7-osalisest naljakogumikest: Kaigutsi mehe käest küsiti kunagi miks ta peab kahte naist. Kaigutsi mees seletanud: "Sellepärast, et ta rohkem naisi pidada ei jõua." Kui Kaigutsi mees ütles, et ta üle kahe naise ei jõua pidada, siis Kassari mehe käest küsiti, et tal on kolm naist.
„Kuidas siis teisiti. Naised on nagu põld: üks on kesas, teist harin ja kolmas kannab vilja." vastas mees.

  • Kaks Kaigutsi meest istunud laua ääres, rüübanud kannuservast kesvamärjukest ja ajanud juttu.Üks ütelnud: Ma kuuli eila öhta raadiust ja seel reegiti, et ühes kohas toodud lauale väga maitsvaid kalaroogi.Mei sii Iiumaal sööme ikke kalal liha peeld ää ja rood viskame minema. Nüüd tuleb välja, et mujal söödakse kalarood ka ära ja nee veel maitsevad ästi ka."
  • Kord jõulu ajal läind Lauri Juhanes Kaigutsi mehele Kitsiku Juhanile külla. Juhanil olnud jöuluölut ja ta pakkund seda naaberküla mehele. Lauri Juhanes ütelnd siis:" Äi sösust asje aita tarvita- see teeb inimese tolguseks."
    Kitsiku Juhan arvanud nii: „Äi se tee targale mihele midad, aa kinnel juba muidu järg sees, senne teeb tolguseks küll."
  • Sünnipäevalapse juude tuli Kaigutsi mees ja tänas peremeest liigutavate sõnadega kena peo eest. „Ega sa ometi juba lahkuda kavatse?" küsis peremees. „Nüüd alles lõbusaks lähebki."
    „Seda ma ka mõtlesi! Sellepärast ma tahtsingi Sind tänada, kuni ma sind veel ära tunne."

Naer on terviseks!

Järgmiseks suveks kavandatakse rahvanaerupidu Pühalepa vallas Lõpe külas eks meie seltsid siis on jälle kohal.