Ei ole palju neid inimesi, kelleta kodukandi elu ette ei kujuta. Nad on olnud meie valla osa justkui alati. Nende kõrval on üles kasvanud terved põlvkonnad. Need inimesed on meie valla alustalad. Nende olemasolu peame iseenesest mõistetavaks ja ka nemad peavad seda iseenesest mõistetavaks, kuid tegelikkus on see, et ilma nendeta oleks meie koduvald palju vaesem.

Aimi on maa sool, kellega koos on hea ja lihtne olla, südamlik ja võrratu kaaslane, toetav ja abivalmis kolleeg, oma töös täpne ja korrektne, armastatud ja austatud oma õpilaste silmis, tasakaalukas ja asjalik ülemusena.

Ta on aastakümnete jooksul olnud Käina kooliga lahutamatult seotud, suunanud asutuse arengut ja seisnud koolipere hea käekäigu eest. Tema panus valla haridusellu on olnud mõõtmatu. Tema lähedane kolleeg ütleb: „Ta suudab leid häid ja ausaid sõnu igas olukorras. Talle on looduse poolt antud anne kõnelda nii, et seda mõistab väike ja suur, tema väljaütlemised on sisukad ja nauditavad. Ta on hea suhtleja ning osavõtlik kuulaja ning nii õpilastel kui ka töökaaslastel on temaga hea mõtteid vahetada. Ta on õpetaja suure algustähega."

President Lennart Meri on öelnud: „Rahval on alati kedagi vaja, kelle üle ta võiks uhkust tunda ja kellega ta võiks ennast samastada."

Meie tunneme uhkust ja eelkõige tänu. Suur aitäh sulle kallis Aimi.