Kultuuripreemia

Jõelähtme vallavalitsuse tänu kirja vääriliseks tunnistati 29 õpetajat-kultuuritöötajat. Kultuuritegevuse tähtsaima autasu, Elsa Rikandi nimelise kultuuripreemia pälvis tänavu Margit Pärtel.

Haridus-, kultuuri- ja sotsiaalkomisjoni esimees Jüri Paavel nimetas preemia üleandmisel, et kandidaate oli mitmeid, mis muutis valiku tegemine raskeks. Olulisemaks teguriteks preemia omistamisel Margit Pärtelile oli tegevus muinsuskaitseliste objektide kaitsmisel ja Rebala muinsuskaitseala arendamisel.

Äramärkimist pälvis mitmete Kostivere mõisa ja MTÜ Ajaveskit puudutavate rahastusprojektide kirjutamine ja edukas elluviimine ning savikoja käivitamine vallas. Margit on olnud ka kauaaegne ja edukas Rebala muuseumi juhataja.

Ainulaadne traditsioon

Piduliku osa lõppedes suundusid kõik kutsutud Mustpeade maja valgesse saali, kus õdusas õhkkonnas ja kaetud laudade taga võis nautida pidulikku kontserti. Kontserdiosa oli pühendatud biitlitele ja lektoriks tuntud biitlomaan Ivo Linna. Huvitavale jutule loomulikult kaunistuseks kenad laulud Ivo Linna ja Anti Kammiste esituses.

Jõelähtme muusika-ja kunsti kooli direktori Tiina Mud-di sõnade kohaselt oli see kordsel vastuvõtul õpetajatele edastatud nii kena kontsert kui hariv ülevaade ansamblist The Beatles. „Sellist kena vastuvõttu ei tee minu teada küll ükski naaberomavalitsus, olgu nad siis vastavaldatud KOV võimekuse tabelis meist ees- või tagapool," lisas ta.

Kokku osales Jõelähtme valla haridus- ja kultuuritöötajate pidulikul vastuvõtul üle 150 inimese. Vallavanema sõnul jätkatakse traditsiooni kindlasti ka järgmistel aastatel.

Vaatamata pisitakistustele olid kohal ka Kostivere kultuurimõisa juhataja Irina Pärila ning Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja. Foto: Priit Põldma