Eri põlvkondadesse kuulunud esinejaid oli aktusel teisigi. Üheks meeldejäävamaks ja südamlikumaks kujunes hetk, kui laval võis korraga näha nii praeguseid algklasside ja põhikooli laululapsi kui ka 2011. aastal lõpetanud lennu ansamblit. Muusika inimesi ühendav jõud oli sel hetkel lausa vapustav.

Sõnakunsti eest hoolitsesid algklasside õpetaja Maiu Pintmani näiteringi noored, kelle esitatud tekstid kõlasid muusikapalade juurde hingestatult ja aja kohaselt.

Väärikas koolipere

Sõnavõttudes peeti meeles paljusid endisi õpetajaid ja direktoreid, mälestamata ei jäetud ka meie hulgast juba lahkunud kolleege. Tervitama olid tulnud naaberkoolide ja asutuste esindused ja meeldiva üllatusena ka külaline Saksamaa sõpruskoolist Ost-Alb gümnaasiumist.

Muuhulgas meenutati kõiki Loo õpetajaid, kelle töö on läbi aegade väljaspool kooli laiemat tunnustust pälvinud. Neid on praeguseks kokku koguni kaksteist, kellest kaheksa õnneks siiani rivis.

Teiste seas oli tore saalis näha ka aasta õpetaja tiitli kahekordseid laureaate - eesti ja soome keele õpetajat Ebe Talpseppa ja muusikaõpetaja Leili Värtet. Kõige suurema aplausi sai aga publikult muusika õpetaja Aare Värte, kelle panus Loo kooli muusikakultuuri arendamisel on viimase 25 aasta jooksul olnud hindamatu. Heameel oli näha, et seda arvamust jagasid ka saali kogunenud endised ja praegused õpilased ning kolleegid.

Jääb kauaks meelde

Taaskord lõpetas aktuse Loo kooli hümn, kus Merike Reinoki kirjutatud ja Aare Värte viisistatud sõnad hingekriipivalt publikuni jõudsid. Ja taaskord võis tõdeda: jah, jälle sõbrad nüüd on koos...

Aktuselt suunduti ühisele pildistamisele ja sealt edasi väiksemate gruppidena klassidesse meenutama vanu aegu. Nostalgilist hõngu lisasid õhtule väljavõtted kooli ajaloost sõnas ja pildis.

Asjahuvilistel oli võimalik osta õpilaste poolt tööõpetuse tundides valmistatud esemeid, mälestuseks ühest ilusast õhtust. Meeleoluka punkti pani peole ansambel Vanker, kelle muusika saatel jagus tantsu hiliste öötundideni. Usun, et Loo kooli 25. aastapäevapidu jääb sellisena küllap paljudele meelde, hinge ja südamesse.