„Kolmanda klassi õpilane on juba piisavalt vana, et omandatud teadmistega suuta aidata iseennast ja oma kaaslasi," märkis Jürgenson. „Väike elupäästja on kooliväline projekt, millega linnaosavalitsus tahab lapsevanematele appi tulla, et nende lapsed teaksid, kuidas käituda näiteks tulekahju korral või anda esmaabi sõbrale. Tahame vähendada nende inimeste arvu Eestis, kes hukkuvad, kuna keegi ei oska abi anda. Samuti teadvustada lastele nende vastutust enda ja teiste elu eest."

„Võistlusel osalevad Haabersti linnaosa üldhariduskoolide 3. klasside viieliikmelised võistkonnad," ütles Haabersti Vaba Aja Keskuse juhataja Kaidi Liive. „Võistlus koosneb kahest osast: teoreetiliste teadmiste viktoriin ja telefonikõnega häirekeskusesse ning esmaabiga seotud praktilised ülesanded."

Projekt koosnes tänavu kolmest osast: õpilaste tuleohutusalasest koolitusest Mustamäe komandos, õpilaste esmaabialasest ettevalmistusest ja lõppvõistlusest.

Haabersti Vaba Aja Keskus korraldas võistluse koostöös Haabersti Linnaosa Valitsuse, Päästekeskuse ennetusteenistuse ja Tallinna kiirabiga.

Fotol tähistab võistluse Haabersti Väike Elupäästja 2012 võitu Rocca al Mare Kooli 3c klassi võistkond koos Haabersti linnaosa vanema Marek Jürgensoniga.