13.11.2012, 15:45
Kaks huvitavat päeva Toiduaidas
Üks kindel sooja kodutunde tekitaja on armastusega tehtud kodune toit, mille valmistamisel on arvestatud tervislikkust, väljanägemist kui ka odavust. Nii ka meie väike kollektiiv otsustas liituda Järva maavalitsuse ja Järvamaa Tervisenõukogu poolt välja kuulutatud konkursil „Sööme ära, sööme tervislikult!", mille eesmärgiks oli tuletada meelde soovitust süüa päevas vähemalt 5 peotäit puu- ja köögivilju.
FOTO:
Konkurss oli seotud Tervise Arengu Instituudi puu- ja köögivilja kampaaniaga, üritust rahastas Järva maavalitsus. Toidu valmistamisel võis kasutada meie koduaedades kasvavaid puu- ja köögivilju, meie metsades kasvavaid marju ning kasutada salatite valmistamisel Oilio toiduõlisid. Vastavalt etteantule mõtlesime välja retseptid.
Retseptid saatsime ka Järva maavalitsusele hindamiseks. 28. septembril valmistasime magustoite, igaüks tegi kolm magustoitu. Meiega liitusid veel praktikal olev Geili Pärn ja Doona Dravant. Kokku saime 18 magustoitu. Kell 13.00 katsime laua ja jäime ootama külalisi, keda tuli umbes 30. Ühise laua ääres mekkisime toitu, rääkisime mida ja kuidas valmistati ning andsime üksteisele häid ideid. 4. oktoobril valmistasime salateid ning pakkusime neid ka külastajatele, kes avaldasid oma arvamust toitude kohta.
6. oktoobril toimus Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses koolitus „Perenaiselt perenaisele", kus tehti puu- ja köögiviljade kampaania kokkuvõte Järvamaal ja Lääne-Virumaal ning anti teada viis parimat retsepti ja selle valmistajat nii Järvamaal kui ka Lääne- Virumaal. Albu Valla Toiduaida koka Sirje Nurmiku retseptid said kolmanda ja viienda koha. Tänan kõiki, kes käisid maitsmas ja oma arvamust avaldamas!