Selliselt algas MTÜ Sõmeru Start korraldatud ja Leaderi programmist toetatav loomepäev, mis koosnes kahest osast - võistlusest ja tegevustubadest. Kaheliikmelisi võistkondi oli Sõmerult, Vaekülast, Näpilt, Roodeväljalt, Ubjast ning isegi Haapsalust. Võistlejaid oli kokku üle 30-ne.

Samal ajal kui Sõmeru noortekeskuses võisteldi roigastest valmistatud tooli kaunistamises, osalesid lapsed koos emmede-isside ja vanavanematega tegevustubades.

Sirle juhendamisel väänati õhupallist loomi ja lilli, Oxana ja Marge abiga meisterdati helkurnukke, aga Hannesega koos sai saagida ja puurida ning terve auto valmis teha. Vahelduseks vestis Annika muinasjuttu ning lapsed võisid neid patjadel pikutades kuulata ning Indreku juhtimisel mängiti vahvaid mänge ja osaleti võistlustes.

Vabatahtlikud abilised Piia ja Jaanika hoolitsesid selle eest, et vajalik info kõigil teada oleks, samuti jagasid nad soovijatele Sõmeru Seikluse vihikuid ning andsid selle täitmiseks näpunäiteid. Vastuseid tuli leida küsimustele, mis eeldasid põhjalikku tutvumist Sõmeru keskusehoonega. Näiteks tuli üles leida käigukangi meenutav asi, mis asus fuajeed kaunistava puhkpilli küljes. Tegevustubades osales kokku ligi 100 inimest.

Võistluse tulemused tehti teatavaks pärast töötubade lõppemist. Hindajateks olid Kille, Maia ja Aino. Vahvate kodutööde eest jagati mitmeid auhindu: „Talverehvipreemia" ja „Antiigipreemia" läksid Vaeküla noortekeskusesse, „Tüdrukute eripreemia", „Turvalise jalgratturi preemia", „Tulevikupreemia", „Detailipreemia" ja „Rahvusvaheline preemia" Sõmeru noortekeskusesse, „Pokupreemia" Ubja külasse, „Praktilisuse preemia" Ubja noortekeskusesse, „Romantikapreemia" ja „Parima taimse töö preemia" Haapsalusse, „Suvemälestuspreemia" Roodevälja noortekeskusesse ning „Õhupallipreemia" Näpi noortekeskusesse.

Kohapeal valmistati ruumikaunistused, mida hinnati kolme eripreemiaga - „Funktsionaalse disaini preemia" (Haapsalu), „Graafi lise disaini preemia" (Eduard - Sõmeru noortekeskus) ja „Taimedisaini preemia" (Getter - Ubja noortekeskus).

Sõmeru keskusehoones ootab auhind Sõmeru Seikluse võitnud võistkonda Jänes, kes sai võimalikust 140 punktist 134. Samuti ootavad auhinnad teist ja kolmandat kohta, mida jagasid 132 punktiga Vahvad Kutsud ja võistkond Gert.

Siin ka mõned arvamused asjaosalistelt: Abiline Piia: „Oli tore näha inimeste koostööd, mis toimis hästi. Kõikide käest sai alati abi ja mina kui vabatahtlik olin kaasatud protsessi ja omasin väga palju erinevat infot, mida jagada inimestega, kes loomepäevale olid tulnud. Tore oli vaadata, kuidas emad väikeste lastega töötubades osalesid." Võistleja Elin: „Loomepäevaks ettevalmistumine algas Sõmeru noortekeskuses juba kuu aega varem. Saime kaks jalgratast, mida kodutööna kaunistama hakkasime. Kuna võistlejad olid neiud, siis said kaunistused roosad ja plikalikud."

Võistleja ja mustkunsti töötoa juhtija Sirle: „Oli tore mööda vallamaja ringi joosta ja Sõmeru Seiklusele vastuseid otsida."

Aitäh kõigile võistlejatele ja tegevustubades osalejatele!