Nädalat alustati salatipäevaga. Hommikul valmistati igas rühmas oma retsepti järgi maitsev salat. Veidi hiljem tulid lapsed lasteaia saali, kus rühmad tutvustasid üksteisele kõikide salatite tervislikke ja kasulikke komponente. Muusikaõpetaja Renna Sarap oli sidunud targad õpetussõnad terviseteemaliseks regilauluks, mida lapsed kandlemängu saatel kaasa laulsid.

Nädala keskel kutsusid vanema rühma lapsed vaatama muusikalist etendust sügisestest talutöödest, mihklipäevast ja leiva küpsetamisest. Etenduse lõpus jagasid näidendi tegelased eit ja taat, õpetajad Külli Muutra ja Taisi Tamme, kõigile vaatajatele tüki ehtsat koduleiba.

Nublu rühma lapsevanem Külli Hallik oli selleks puhuks küpsetanud kolm erimaitselist ja väga isuäratavat leiba. Kui peale esimest maitsmist küsiti: "Kes veel soovib?", siis tõusid vist küll kõigi käed.

Nädala lõpus kogunes lasteaiapere rühmade kaupa korvpalliplatsile, kust alustati õpetaja Kersti Pihti juhtimisel kiirretke Sõmeru terviseradade poole. Kiire kõnni eesmärgiks oli vastupidavuse arendamine.

Et aga loodus oli nii kaunis, tuli tahes või tahtmata vahetevahel sammu aeglustada ja sügisevärve nautida. Suuremad lapsed kõndisid siiski läbi päris pika ringi.

Harjumused kujunevad pika aja jooksul, nii ka tervisliku eluviisi harjumused. Vajalike teadmiste jagamine ja laste harjumuste kujundamine lasteaias on järjepidev töö ning tervisenädalad aitavad seda teemat värvikamalt esile tuua.