Kokkusaamisi oma liikmetega oleme üritanud teha vä­hemalt korra kuus. Üldiselt algavad meil koosolekud õh­tul kuuest ning lõppevad kaheksa, kuna hetkel enamus meie liikmetest käivad ka tööl. Selle aasta veebruaris toimusid meil esimesed ametlikud valimised. Võimalus saada LNV liikmeks on igaühel, kes on 14-26 aastat vana. Toetajaliikmeks võib saada igaüks ja igal ajal. Uued vali­mised toimuvad 2013.aasta veebruaris.

Sel aastal oleme keskendunud rohkem riiklikul tasandil toimuvatele koolitustele ja üritustele, mis on mõeldud noortekogude ning noortevolikogude liikmete harimi­seks noortepoliitika, -osaluse ja kaasamise valdkonnas. Selleks oleme käinud mitmetel erinevatel koosolekutel ja aruteludel. Diskussioonid toimuvad pidevalt meilitsi ja selle jaoks loodud Facebook'i gruppide siseselt. Iga kuu toimuvad kuskil jällegi mingid toredad ja põnevad koo­litused ning suurem enamus neist on täiesti tasuta. Alati ei saa LNV liikmed kõigist üritustest osa võtta, kuid kui kellelgi aeg klapib ja soov on, siis oleme mõne oma liik­me ennast esindama saatnud.

Kevadel käisid Arvi ja Heiko kahepäevasel Tartumaa noortekogu, noortevolikogude ja noorsootöötajate koos­tööseminaril Pühajärvel. Kevadel toimus ka Kevadsemi­nar, kus saime targemaks noortepoliitika valdkonnas, toimusid mitmed huvitavad töötoad ning arutelud osalu­skogude ja noorteühenduste teemal. Suvel toimus nelja­päevane ENL'i Suvekool, kus igal päeval toimus kokku vähemalt 7 erineva sisuga koolitust ja töötuba. Käime vastavalt ajalistele võimalustele kohal ka vallavalitsuse koosolekutel. Hetkel on koostamisel spordi-, kultuuri- ja noorsootöö arengukava, mille koostamiseks loodud töögruppides Geiu kohal käis. Kohe-kohe on tulemas Sü­gisseminar (17.-18.nov), kus kindlasti on kohal ka LNV esindaja. Sügisseminaril toimunust kirjutame lähemalt detsembrikuu Kodu Uudistes.

Me pakume noortele võimalust midagi ise ära teha. Nüüd saab veelgi rohkem korda saatma hakata. Geiu ja Heiko lõid MTÜ Luunja Valla Noored, mis on mõeldud kogu valla noortele katusorganisatsiooniks. See siis tähendab seda, et kui mõnel noorel peaks tekkima huvi miski suu­rem asi ette võtta, siis meie kaudu on tal võimalik taot­leda endale rahastust ka nendest fondidest, mis rahasid jagavad ainult ametlikele organisatsioonidele. MTÜ on mõeldud noortele tuge ja nõu andva organisatsioonina ning see on meie valla noortele täiesti tasuta. Aitame noorel projekti kirjutada ning projekti kõik sammud läbi astuda. Esmalt aga on vaja, et noorel endal tekiks idee. LNV ja MTÜ Luunja Valla Noored ongi selleks, et noo­red, kes tahavad teha, leiaksid võimalikult kiirelt selle võimaluse asi korda saata. Me ei usu seda, et Luunja val­las pole ideedest tulvil noori. Kindlasti on, aga te peate endast märku andma. Üksi on raske hakkama saada, aga mitu pead on siiski mitu pead. Mõelge sellele.

Valmimas on projekt Aasta Noor Tegija, millest tahame kasvatada traditsiooni nagu Aasta Ema või Kaunis Kodu. Täpsem informatsioon projekti kohta laekub Facebooki ja Luunja valla kodulehele, siis kui konkurss käima lä­heb.

Momendil on osaluskogude maastikul lahti läinud tor­miline projektide kirjutamine ENL'ile, kuna Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt eraldatud rahad tuleb ära kasutada enne märtsi 2013. Ka meie plaanime oma tule­va aasta valimiste projekti jaoks just nimelt sealt rahas­tust taodelda. Rahasid jääb päris suures mahus üle ning seepärast kutsungi siinkohal üles asjast huvitatud noori meiega ühendust võtma, viimane taotlusvoor on tuleva aasta jaanuaris!

Kui Sul on soov midagi ära teha siis helista tel 5666 0784, kirjuta luunja.noortevolikogu@gmail.com, geiu­hummal@gmail.com või otsi meid Facebook'ist - Luunja Noortevolikogu.

Päikest ja tervist kõigile Luunja valla elanikele!