„Reovesi jookseb juba läbi ehitusel oleva uue reoveepuhasti," lisas ta. Vana puhasti tuli välja vahetada, sest see ei olnud enam töökindel. Parksepas ja Väimelas on tehtud ligi 80% töödest.

Pooleli on torutööd Väimela Õunaaia piir konnas ja Väimela mõisapargis. Lisaks on vaja puhastada Park sepa biotiigid. „Kevadel on vaja mõlemas asulas veel haljastus kriitilise pilguga üle vaadata ja taastada," ütles Aigar Kalk.

Kosel ja Meegomäel pole tööjärg nii kiiresti edenenud: tehtud on 70% plaanitust.

Tööd jätkuvad, kuni ilm lubab. Teede taastamine - kruuskatte panek ja pindamine - jääb siiski kevadesse. „Meegomäel on töid seganud probleemid Rõõmu tee maaomanikega.

Läbirääkimised ei ole senini positiivset tulemust andnud. Vallavolikogu on lubanud meil nüüd menetleda sundvalduse seadmise protsessi täistuuridel. Kõik see on aga ajamahukas ja võib lõppeda isegi kohtus," lausus Aigar Kalk.

Veevärgiga liitumise avaldusi võivad Meegomäe ja Kose piirkonna elanikud esitada juba praegu, kuid täpsed liitumistingimused kinnitatakse kevadel. „Kose ja Meegomäe rahvas saab liituda alles siis, kui kogu süsteem on OÜ-le Võru Valla Veevärk üle antud," täpsustas Aigar Kalk.

Praegu tehtavad investeeringud on suured. Aigar Kalgi sõnul on paratamatu, et osa kuludest tuleb ka tarbijal vee- ja kanalisatsiooniteenuse hinna kaudu kinni maksta. Seepärast tuleb tõsta vee- ja kanalisatsiooniteenuse hindu ja seda ka 2013. aastal. Kui palju täpselt vee hind muutub, seda kaalutakse.

Töid toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.