Projekti põhiidee on saada teadmisi partnermaade kohta, kasutades abivahendina kunsti. Plaanime luua nn Aardemängu, lastes õpilastel kujundada oma piirkonda tutvustavaid postkaarte. Iga partnerriik demonstreerib interneti vahendusel maa kuulsate kunstnike töid. Teeme savist mosaiikplaate, mis tutvustavad meie piirkonna mustreid. Kujundame koos partneritega ühise seinale riputatava lapiteki. Pildistame ja filmime meie projekti maskotti mängukaru, kes reisib läbi kõik partnermaad.

Neisse ettevõtmistesse loodame kaasata kõigi partnerkoolide õpilased, enamuse õpetajaid, lapsevanemad ja ka kohaliku kogukonna, et aidata tutvustada Euroopale oma riiki ja kooli.

Halliste põhikooli potentsiaalseteks koostööpartneriteks said koolid Nice'ist Prantsusmaalt, Cubast Portugalist, Targovistest Rumeeniast, Ljubljanast Sloveeniast ning kaks kooli Inglismaalt ja Iiri Vabariigist.

Kõik eelpool kirjeldatu saab teoks, kui meie koostööprojekt Euroopas heaks kiidetakse. See selgub aga alles 2013. aasta suvel. Nii et kõigil Halliste kooli sõpradel pöidlad pihku!