Tervisepäeval oli võimalus kuulata ka kahte loengut. Esimeses loengus räägiti tervislikust toitumisest ja kehakaalust. Lektorid olid Triin Muiste ja Merike Kütt firmast „Parema elu koolitused". Teises loengus käsitleti toimetulekut stressiga. Lektor oli MTÜ „Jako" psühholoog Marju Koor. Kuigi mõlema loengu puhul kuulsime paljuski seda, mida me juba teame, siis kordamine on alati kasulik. Samas oskasid lektorid antud teemasid huvitavalt käsitleda.

Trennihuvilised said samal ajal 3 tundi aeroobikatreeningut Nõo võimlemisklubi „Triiniks" treeneritelt. Treeningus osalejad suutsid treener Ingrid Hameri ära võluda ja nüüd toimuvad rahvamaja peeglisaalis 2 korda nädalas (teisipäev ja neljapäev) aeroobikatreeningud. Siiani on neist osavõtt väga aktiivne olnud. Teine suurem ettevõtmine projekti raames toimus hingedepäeval Tamme klubis. Meie apteeker Eeva rääkis Rannu apteegi minevikust ja tulevikust ja tutvustas uusi käsimüügiravimeid. Merike ja Malle rääkisid ravimtaimedest ja tervislikust ning maalähedasest toitumisest. Saime maitsta punsliõli, kitsepiima ja hiina teeseent. Oli võimalus mõõta vererõhku. Meelelahutust pakkus naisansambel „Seitse vaprat vanaema" Elvast. Nad on küll vanaemad, aga nende esinemine oli väga nooruslik.

Tervislikust toitumisest oli loeng ka Rannu pensionäride päevakeskuses. Seekord oli lektoriks Krista Noorkõiv MTÜ Elva Koolituskeskusest. Mõni osaleja küll torises, et ta on nii vanaks elanud ja teab mida süüa, aga ma ikkagi rõhutan, et kordamine ei tee paha. Kristal olid kaasas mõningad toiduained, et saaks mekkida ja ise poest neid osta. Päevakeskuseski sai kokku lepitud, et Krista tuleb veelkord neile külla ja siis keedetakse koos mõni maitsev ja tervislik toit valmis.

Krista Noorkõiv on mitmekülgne inimene. Tema viis läbi ka „Viie rütmi tantsu"treeningu. Tegemist on nn. vabastava ja lõõgastuva tantsuga eri kultuuride muusika järgi.

Projekti raames sai 18 naist käia Värska veekeskuse mõnusid nautimas. Loomulikult jäid osalejad rahule ja tekkis mõte, et niimoodi ühiselt võiks teinekordki bussi rentida ja mõnda teistki Eesti veekeskust külastada.

Lehe ilmumise ajaks on toimunud ka projekti viimane loeng aroomiteraapiast. Projekti rahadest sai osta uued aeroobikamatid jms. Naisseltsi lahkel loal võib neid kasutada ka kooli võimlemisõpetaja.Terviseprojekti elluviimise juures oli raskem osa sobivate koolitajate leidmine.Mõni ei vastanud meilile, mõne puhul oli hind soolane. Samuti oli vaja panna paika ajakava nii, et see sobiks kõigile osapooltele. Nüüd, kui projekt on ellu viidud, olen ise küll väga rahul. Osalejaid oli enamustel ettevõtmistel üllatavalt palju. Nii mõnigi ettevõtmine jätkub tulevikuski.. Kindlasti on osalejad natukenegi teadlikumad, kuidas oma tervist hoida.

Aitäh abilistele ja aitäh osalejatele! Uute projektideni!