Natuke selgituseks CO2 vahendite kohta. Nimelt on Sumitomo Corporation ostnud Eesti Vabariigilt õigust paisata õhku süsinikdioksiidi ning omavahelises lepingus on pooled kokku leppinud, et müügist saadud raha läheb riigi ja kohalike omavalitsuste hoonete energiatarbimise efektiivsuse parandamiseks. Koigi vald esitas taotlused mitmete endale kuuluvate hoonete energiatarbimise efektiivsuse parandamiseks Rahandusministeeriumile, kes oli siis antud juhul nimetatud vahendite jagajaks. Raha otsustati anda kahele objektile - Koigi võimla ja Päinurme päevakeskuse (raamatukogu) fassaadide ja katuste soojustamiseks.

Lühidalt kokku võttes peaks teostatud tööde tulemusel hakkama vähenema Koigi võimla ja Päinurme päevakeskuse (raamatukogu) hoonete kütmine, seeläbi jällegi vähenema süsinikdioksiidi õhku paiskamine.

Kogu CO2 projekti vedajaks oli üle-riigiliselt Riigi Kinnisvara Aktsiaselts, keda Koigi valla objektidel esindas ehituse projektijuht Priit Hõbejärv, omanikujärelvalvet teostas projektijuht Ruttar Ant OÜ-st Vealeidja ning ehitas OÜ Äksi Puhkemaja, keda esindasid Priit Raudsepp ja Aurel Schmidt. Koigi valda, kui käsundiandjat, esindas vallavanem.

Täna teostatakse töid veel Koigi võimla eesmise osa välisfassaadil. Need tööd ei ole küll rahastatud CO2 vahenditest, kuid antud fassaadiosa oli juba üpris väsinud ning vajas värskendust. Seega otsustas Koigi vald suunata veel täiendavad vahendid selle fassaadiosa korda tegemisse.