Tänu Eesti riigi CO2 limiitide müügile Jaapanisse on ka Oru vallas rahasid kasutada saadud.

Meie taotlustele on üsnagi heldelt vastu tuldud ning sel aastal oleme saaud kasutada kokku veidi üle 107 000 euro. Saadud rahade eest ehitati valmis Oru Kooli uus soojasõlm ja soojustati osaliselt vundamenti. Vallamaja saal sai uued aknad ja välissein soojedatud. Eelpool nimetatud objektidele ei kulutanud vald ühtegi senti.

Oru Hooldekodu peahoonel vahetati välja kõik aknad (eritellimusel).

Vald võttis 41 000 eurot laenu ning lasi asendada tuuletõkke ja kogu laudise. Oli ju mõtekas teha kõike töid samaaegselt.

Linnamäe teeristist kuni Kärbla peakraavini ehitati riigi rahade eest. 900 meetrit kergliiklusteed.

Kogu rajatise maksumus oli kokku ligi 400 000 eurot. Valla osalus oli ligikaudu 3000 eurot (notaritasud). Linnamäe kaugküttetorustiku väljavahetamiseks võttis vald laenu omafinantseeringu katteks 160 000.- eurot.

Tänaseks on alustatud valdavalt Euroopa Liidu abirahadega Linnamäe küla vee-ja kanalisatsioonitrasside IV etapi ehitustöödega. Selleks taotles vald laenu Keskkonnainvesteeringute keskuselt 51 225.- eurot.

Muinsuskaitse Amet finantseeris Räägu mõisakopleksi kuuluva aida osalise renoveerimise 100% ulatuses (igi 3000 eurot).

Laenukoormuse osakaal suurenes küll 24%ni valla eelarve mahust, kuid abirahade abil on oluline see töö teostada. Mitukümmend aastat peaksid nii vee-ja kanalisatsiooni kui ka kaugküttetrassid, samuti kergliiklustee ning Räägu mõisahoone vastu pidama.