Kohaletulnud said esitada küsimusi ning asjaosalistelt ka asjalikud vastused ning näha uut biokütusel töötavat katelt ka töötamas (fotol paremal all).

Töö tehti KIK-i abiga

Katlamaja rekonstrueeriti SA KIK kaasfinantseerimisega. Paikuse vald koostöös SW Energia OÜga kirjutas enam kui aasta tagasi projekti katlamaja rekonstrueerimiseks ja üleviimiseks odavamale kütuseliigile. Projekt sai positiivse hinnangu eelmise aasta jõulude paiku. Kevadeks oli valitud ehitaja ja tänaseks on saavutatud uue katla stabiilne töö.

Paigaldatud katel on võimeline kütma kolme korterelamut, olemasolevat külamaja-muuseumi ning nii praegust Seljametsa lasteaed- koolimaja kui ka selle kavandatavat juurdeehitust.

Loodetavasti ühendatakse muuseumimaja kaugküttevõrku juba järgmise aasta jooksul ning uus lastead kohe peale selle valmimist.

Katlamaja on ehitatud arvestusega, et soojust saaksid ka soovi korral osta lähedalasuvad ühepereelamud.

2011. aastal vahetasime välja kaugküttetrassid nii Paikusel kui Seljametsas. Sedagi tööd kaasrahastas SA KIK. Koos 2012. aastal rekonstrueeritud katlamajaga võib lugeda sealsed rekonstrueerimistööd lõppenuks.

Paikuse alevi katlamajas alustab tööd uus puiduhakkekatel

Ka SW Energiale Tehnika 1 kuuluvas katlamajas on uue puidukütuse hoidla ehitus ning puidukatla paigaldus lõpujärgul. Puidukatla kasutuselevõtu tingib oluline fossiilsete kütuste hindade tõus. Puiduhakkel töötava katlamaja avamine toimub 29. novembril kell 15. Avamisele on oodatud kõik huvilised. Näha saab uut puiduhakkel töötavat katelt ja äsja valminud puiduhakkeladu.

Tutvustame katlamaja tööd ja näitame kasutatavaid seadmeid. 

Peale katlamajade käikulaskmist esitab SW Energia OÜ uue piirhinnataotluse Konkurentsiametisse.

Prognoosime hinnalangust

Seoses puiduhakke kasutuselevõtuga Paikuse ja Seljametsa katlamajas prognoosime ka soojusenergia hinnalangust. Vähendatud on trassikadusid ja katlamaja on üle viidud odavamale kütteliigile. Kindlalt võime väita, et meie poolt pakutav soojusenergia on odavam, kui täna ja tulevikus elektrist toodetud soojus ja soe tarbevesi.

Siinkohal soovitame kõigil kasutada trassist tulevat soojusenergiat ka sooja tarbevee valmistamiseks. Arvestades tänaseid ja tulevikus kujunevaid energia hindasid on kaugküttevõrgust saadav energia ca poole võrra odavam kui elektriga saadav soojus.