Toomas Vavilov on dirigent, klarnetist ja kitarrist. Ta õppis klarnetit Ülo Üksiku juhendamisel Tallinna Muusikakoolis (1983-1988) ja Hannes Altrovi klassis Eesti Muusikaakadeemias (1988-1992). Viimases õppis ka orkestridirigeerimist Jüri Alperteni juhendamisel (1996-1998).

Eesti Muusika- ja teatriakadeemias on ta puhkpilliosakonna juhataja, ooperistuudio ja sümfooniaorkestri dirigent.

Ta on juhatanud nii sümfoonilist muusikat kui ka paljusid oopereid. Tema juhatusel on lindistatud olulisi Eesti muusika uudisteoseid.

Särava ja karismaatilise klarnetistina on ta oodatud kammeransamblite koosseisu ning orkestrite solistiks nii kodu- kui välismaal. Klarnetistina on ta andnud kontserte Eestis, Soomes, Lätis, Rootsis, Lätis, Saksamaal, Belgias, Austraalias.

Kairi Vavilov alustas klaveriõpinguid 5aastaselt Tallinna Muusikakeskkoolis Merike Bürgeri klaveriklassis. Aastatel 1996-2001 õppis ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias professor Lilian Semperi käe all ning 2006 pälvis magistrikraadi kammermuusika alal.

Kairi Vavilov on töötanud klaveriõpetaja ning kontsertmeistrina Tallinna Muusikakeskkoolis, Nõmme ning Viimsi muusikakoolides. Alates 2001 on ta osalenud klaverisaatjana Elva klarnetipäevadel ning Soomes Murikka puhkpilliorkestri laagris.

Käesoleval ajal töötab Kairi Vavilov Tiina Talumees Moestuudios rätsep-juurdelõikajana. Aitäh, Toomas ja Kairi, meeldejääva muusikaelamuse eest pisikeses külas! Aitäh ka teisipäevanaistele, kes kohvilaua katsid!

Raamatukogupäevad 2012 "Kohtume raamatukogus" Teemaõhtu "Arhitektuur ja ümbritsev" 23. oktoobril

Ahja Kooli õpetaja Karin Pika loeng "Arhitektuur ja ümbritsev keskkond" oli viimaseks kunstiloenguks 4-osalisest tsüklist.

Arhitektuur (ladina keeles architectura) ehk ehituskunst on hoonete ja neid ümbritseva keskkonna kujundamine. Arhitektuuri võib liigitada nii:

  • sakraalarhitektuur - tempel, kirik, kabel
  • profaanarhitektuur - loss, elamu, avalikud hooned
  • maastikuarhitektuur - aed, park

Arhitektuuri mõiste hõlmab nii üksikute ruumide kui ka tervete asulate kujundamist. Arhitektuur sõltub oluliselt nii ajastu ehitustehnikast (eriti ehitusmaterjalidest) kui ka ilupõhimõtetest ja kunstivaadetest.

Karini koostatud slaidiprogramm oli mitmekesine ja sisaldas huvitavaid leide kogu maailmast. Näiteks Pekingi hetke kõige muljetavaldavam ehitis on Pekingi Rahvusteater, mis asub keset tehisjärve. Paljude arvates saab hiinlaste seas "Munamajaks" kutsutavale ehitisele akustika poolest vastu vaid Sydney ooperihall. Karini loeng pakkus järjekordselt nauditava elamuse.

Oli hariv ja huvitav õhtupoolik. Tänan Karinit ja kuulajaid.

Lugejate tund 29. oktoobril
Kunstiloengul. Foto: Krista Pikk

Juba aastaid on Kiidjärve raamatukogus toimunud raamatukogupäevade ajal ettelugemispäev, sel aastal lugejate tunni nime all. Lea tegi põhjaliku ülevaate E. Treieri raamatust "Tammsaare elu härra Hansenina".

Kõlama jäi mõte, millega raamat algas - "Mida targem keegi on, seda tagasihoidlikum isiksus ollakse."

Tiiu rääkis B. Kangro ja K. Ristikivi raamatust "Kirjad romaanist: 31 kirja aastatest 1966-1977". On ju 2012. aasta Karl Ristikivi aasta. Teine raamat oli A. Adsoni "Lahkumine", kust Tiiu luges ette jutu "Häda! Häda!" Need raamatud jäid talle näppu oma kodust raamaturiiulit korrastades.

Krista tutvustas oma lugemiselamusi: M. Kupinskaja "Minu Alaska", R. Sikk "Minu Ugrimugri", R. Raud "Hotell Amalfi" ja L. Piley "Kasvuhoonelill". Jutt läks ka H.

Hansoni vanaema loole "Jutustamata lugu", mis on raamatukogus nüüdseks olemas.

Punkti pani Tõnu lausutud aforism, kui küsisin, mis tal öelda on - "Kui sul ei ole midagi tarka öelda, siis ole vait!" Oli huvitav pärastlõuna raamatute ja toredate sõprade seltsis.

Raamatukogu sügisesse jääb ka mõnus olemine Põlvamaa raamatukoguhoidjate päeval Savernas uues raamatukogus ja kosutust pakkuv kolmepäevane huvitav kursus "Maailm samme täis..." Juta Jõgi juhendamisel Tallinnas Rahvakultuurikeskuses. Tänan Vastse-Kuuste Vallavalitsust ja kõiki sündmustel osalejaid.

Mõnusat sügist teile ja kohtumiseni teisipäevakutel (kella 14-16 raamatukogus).