Seda aga, et onu Heino meile külla võiks tulla ja lastele oma lugusid pajatada ning nendega koos isegi näitemängu mängida, ei osanud küll keegi aimata... Nõnda siis teadsidki meie lapsed Jaanus Vaiksoo lugusid lõpuks läbi ja lõhki - seda huvitavam oli näha-kuulda nende autorit, temaga juttu ajada, talle küsimusi esitada ning enda tehtud autogrammiraamatusse külaliselt autogrammi paluda.

23. oktoobril, Eesti raamatu päeval räägiti ka meie raamatukogus eesti kirjandusest: külas oli lausa meie oma Põlvamaa kirjanik. Kohtumine Räpinas elava kauaaegse lasteaiakasvataja, praegu pensioni- ja kirjanikupõlve pidava Tiina Ilvesega möödus soojas õhkkonnas ning kujunes tänu külalise huvitavale elukäigule ja laiale huvideringile väga nauditavaks. 

Jaanus Vaiksoo on muu hulgas kirjutanud ka raamatu leivast, mida ta pildil parasjagu tutvustab.

26. oktoobril toimunud traditsioonilisel lahtiste uste päeval jätkus kohvi, kohvikõrvast ja juttu raamatusõpradega - eks ikka raamatutest, raamatukogust, elust ja inimestest - õhtuni. Meie 2012. aasta raamatukogupäevade kohtumisi jälgisid fotonäituse „Kohtumised raamatukogus" fotodelt Vastse- Kuuste raamatukogu viimastel aastatel külastanud kirjanikud ning teised targad ja huvitavad inimesed. Raamatukogupäevade edenedes jõudsid ka meie vastsed külalised eesotsas onu Heinoga kenasti näituse fotodele. 

Tiina Ilves vaatab elule optimistlikult, läbi huumoriprisma.

Täname Eesti Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgruppi, kes toetas raamatukogupäevade sündmuste läbiviimist Vastse- Kuuste raamatukogus, samuti kirjanikke Jaanus Vaiksood ja Tiina Ilvest. Suur aitäh ka onu Heinole, kes võttis vaevaks meie raamatukokku sisse astuda ja meie ettelugemispäeva eriliseks muutis!