Spordiringis „Terves kehas terve vaim!" on lapsed 2-s vanusegrupis ja mida kõike seal ei tehta. Sporditund möödub kiiresti, mitmel korral ei märgatud kella vaadatagi ning vallabuss ootas juba spordihoone ees. Vallabussijuht Väino mõistab laste tegutsemistahet ja spordihuvi ning on väga hooliv laste sõidutamisel. Heameel, et viimaste aastate projektitegevuste raames tegutsev spordiring on äratanud vanemas astmes noorte tõsise huvi spordi vastu. Noorsportlased Anette, Marje, Rainer, ja Jaan jäävad veel spordisaali treenima, et võistlustel häid tulemusi saavutada.

Eelmisel aastal alanud „Kokata on lahe!" on võitnud suure populaarsuse, eriti suur huvi on kõige noorematel. Noormehed on väga põhjalikud ja tähelepanelikud omandamaks „kokkamiskunsti". Suure tõenäosusega saab väita, et peredes on tähtsal kohal omavalmistatud toit ja meelsasti kokkavad nii isad kui emad.

Kolmanda klassi klassiõpetaja Annika Tõnurist pani kirja õpilaste arvamused kokandusringist „Kokata on lahe!".

Tegime müslit: panime kaerahelbe ahjupannile ja panime juurde kuivatatud puuvilju ning küpsetasime ahjus. Küll oli hea! Tegime kahte sorti müslit, heledat ja tumedat. Müsli kõrvale praadisime mune. Müslit ei ole me enne kunagi varem teinud.

Ühel korral tegime frikadellisuppi, päris ise tegime. Supp sai väga hea. Sõime ise ära ka.

Ühel korral tegime porgandi ja kuivatatud puuviljade kooki, see sai ka väga maitsev.

Meid õpetas Sirli, ta oli hästi lahke.

Porgandikoogi tegemine oli uus, seda me enne teha ei osanud.

Kokata on tõesti lahe ja järgmisel aastal võiks jälle seda teha!

Projektimeeskonna kolmeaastane koostöö teater Vanemuisega on andnud võimaluse kohtuda tuntud näitlejatega ja täiendavaid teadmisi teatritööst on jaganud noortetöö juht Mall Türk. Eelmistel aastatel sai tutvuda kahes teatritunnis „APPI! OOPER!" läbi aegade parimaid palu Eesti ooperi-, opereti- ja muusikalilavastustes. Lisaks uutele ja huvitavatele teadmistele muusikalugudest saadi aimu teatrigrimmi tegemise nippidest ja kaasa lüüa kohapeal sündivas väikeses lavastuses, mis tõi saali palju elevust.

Novembrikuul oli Sillaotsa Kooli lastel võimalus osaleda teatritunnis „Tants läbi aegade". Teatritunnis osalejad said nautida kauneid tantse, mis on pärit erinevatest ajalooetappidest. Kavas olid erinevate rahvaste tantsud, klassikalise balleti numbrid ning koguni moderntants. Kava esitasid balletikooli õpilased. „Tants läbi aegade" on valminud koostöös Vanemuise Tantsu- ja Balletikooliga. Kava lavastaja on Jelena Poznjak-Kõlar.

Õpetaja Annika Tõnurist edastas 3. klassi õpilaste mõtted ja hinnangud teatritunnist „Tants läbi aegade" .

Kõigepealt rääkis Vanemuise teatri noorsootöötaja balletist, selle ajaloost. Seejärel esineti tantsudega.

Meile meeldisid:

-varvastel tants- nad püsisid kõrgel varvastel

-hispaania tants- lehvikuga

-ungari tants, sest see oli lahe, üks tüdruk oli poisi osas

-hiina tants- tantsijad noogutasid päid

-nukutants- tüdruku nimega Diana enda välja mõeldud tants

-tants „Harjutus", kus tantsuõpetaja oli naljakas kostüümis

-teine õukonnatants oli tore, sest seal tantsisid ilusates kostüümides tüdrukud

Tegime palju pilte ja filmisime telefoniga.

Lõpuks toimus „tunnikontroll", kus teatri noorsootöötaja esitas kolm küsimust ja kes kõige kiiremini õigesti küsimusele vastas, sai auhinna. Mirjam võitis piletid etendusele „Pähklipureja".

ANK projektitegevused lõpevad detsembrikuu esimesel poolel. Traditsiooniline noortekeskuste Sõprusõhtu/Disko toimub reedel, 7.detsembril kell 18 - 21.30 Priiuse Seltsimajas. Peo korraldajad on noored Tähe ja Roiu noortekeskusest noorsootöötaja Siiri Orase eestvedamisel.

Tunnustust väärib vallavolikogu ja -valitsuse suhtumine noorte huvitegevuse ja vaba aja sisustamise avaramate võimaluste loomisele.