Jalakäijate liiklus oli seni Tedre tänaval Sõpruse puiestee ja Mooni tänava vahelisel lõigul tänava kõrgemal, kuivemal poolel. Ka sajuste ilmadega püsib see tänava pool puhtana, veevabana. Siis aga suunati jalakäijad teisele poole. Sellest hetkest alates olen otsinud tekkinud olukorrast mõistlikku väljapääsu. Keegi meist ei taha ju olla olukorras, kus liiklusvahendite poolt külma porise veega ülevalatuna käime Euroopa viie rikkama riigi sekka pürgiva riigi pealinna tänaval. 

Esmalt püüdsin toimunus selgusele jõuda linnaosavalitsuse abiga. Vastuseks - pole meie asi, see on Transpordiameti teema. Transpordiametist väideti esmalt sellise teo põhjuseks paari eramu soovi parkida autosid kuival tänavapoolel, oma majade ees. Igati mõistlik soov, kuid kas me tõesti ohverdasime nüüd inimesed paari autokese pärast meie põhjamaise ilmataadi meelevalda.

Praegu ametlikult liiklusmärgistega "jalakäijad" märgistatud ala on vihmaste ilmade puhul justkui takistuste rada. Edasipääsuks peavad kõik jalakäijad kasutama praegu veel talutavat mururiba kraavipoolsel serval. Teine võimalus on laveerida kahes suunas sõitvate autode vahel.

Muretsengi selle pärast, et külmaga muutub jalakäijatele mõeldud teepool tasuta liuväljaks ning küsimus on ka selles, kuhu hakatakse edaspidi sahkama lund?

Korduvatele Transpordiameti poole pöördutud kirjade vastustest sain teada, et nende spetsialistid on korduvalt käinud kohapeal, kuid ei ole tuvastanud, et sadevesi oleks olulisel määral takistanud kergliiklejate liiklust ning kinnitati, et Tallinna linnas ei korraldata liiklust mitte tänavate seisukorra järgi, vaid liiklusruumi parema kasutamise ja turvalise liikluse nõuetest lähtudes. Lisati veel, et linnatänavate remondiga tegeleb Tallinna Kommunaalamet. Väga konkreetne vastus.

Kohalikust linnaosavalitsusest sain taaskordse arupärimise vastuseks, et Tedre tänava lõigu Sõpruse pst -  Mooni rekonstrueerimine 2013. aasta tööplaani ei mahtunud."

Prioriteediks sisehoovid?

„Nüüd aga kõige traagilisem osa minu sõnumist. Novembrikuu Kristiine Lehes, tsiteerin, "lubab härra linnapea, Vindi tänava avamisel, temale küsimusi esitama tulnud korteriühistute esimeestele, kes soovivad, et linnapea lülitaks Tallinna Kommunaalameti 2013. aasta tööplaani Vindi tn. siseõue rekonstrueerimise. Linnapea kaua ei mõtle. See teema on talle juba varasemast ajast tuttav. Pisut mõtlemist ja ütleb :"Teeme ära". 

Nüüd kuluvad küll marjaks ära kuulsad sõnad ."Tule taevas appi". Siinsamas on kõigile väga ohtlik tänavalõik, aga meie muretseme siseõuede korrasoleku pärast.