Kohtumiste käigus viidi läbi piirialade konverents, kus delegatsioonidele tutvustati Frankfurti (Oder) - Slubice poolt ettevalmistatud ja rahastust saanud kaksiklinnade noorteprojekte (perioodil 2012-2015) ning ühiselt loodud ettevõtmisi-asutusi. Samuti tutvustasid kaksiklinnad üksteisele oma linnu ning piiriala probleeme ja võimalusi. Ürituste raames toimus ka ühiskontsert, kus meie kaksiklinna esindas tantsu- ja laulustuudio „Joy".

Linnapea Kalev Härki sõnul soovib Kaksiklinnade Assotsiatsioon kutsuda liikmeteks uusi kaksiklinnu Euroopast eesmärgiga laiendada sihtgruppi ning sellest tulenevalt olla abikõlblikud osalemaks suuremahulistes Euroopa Liidu projektides. Ühenduse üheks lähiaja eesmärgiks on luua kaksiklinnade assotsiatsiooni alaline büroo.

Järgmine Kaksiklinnade Assotsiatsiooni koosolek toimub Valgas ja Valkas 2013. aasta märtsis, kus tuleb värskete eesistujatena tutvustada teistele kaksiklinnadele koostöös Valkaga assotsiatsioonile välja töötatud tegevuskava.

Kaksiklinnade Assotsiatsioon (City Twins Association) asutati 13. detsembril 2006. aastal Imatras Soomes. Selle üheks asutajaliikmeks oli ka Valga linn. Hetkel kuuluvad Kaksiklinnade Assotsiatsiooni kaheksa linna, mis on inimasustuselt ja geograafiliselt üks tervik, kuid ajalooliselt jaotatud riigipiiriga kaheks.