Kõigepealt oli võimalus osaleda kooli ajalugu puudutaval viktoriinil ning seejärel kogunesid kooli praegused ja endised õpetajad, kooli vilistlased ja külalised Sindi Seltsimajja pidulikule kontsert-aktusele. Kooli õpilaste esituses sai nautida etendust, kus ajastule kohaste laulude ja etteastetega toodi vaatajateni Sindi kooli ajalugu, alustades Johann Cristoph Wöhrmannist, tema poolt 1837. aastal vabriku välismaalastest töötajate lastele avatud koolist, kuni tänapäevani välja. Pildikesed kooli ajaloost oli lavale seadnud õpetaja Eneli Arusaar. Siinjuures peab märkima, et etendusse olid kaasatud enneolematult suur hulk õpilasi, pea kolmandik kooli õpilasperest, kes kõik väärivad koos juhendajaga tänu ja kiitust.

Kahjuks ei saanud pidulikust õhtust osa võtta kooli direktor Ain Keerup, aga direktori tervitussõnad ja head soovid andis edasi direktori asetäitja õppe- ja kasvatustöö alal Margit Rebane.

Linnapoolt õnnitles ja andis koolile kingituse üle linnapea Marko Šorin. Sindi hariduselu olulisel tähtpäeval olid õnnitlema tulnud ka Pärnu linna ja maavalitsuse esindajad. Maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse juhataja Hede MartŠenkov ütles, et Sindi kool on maakonnas silma paistnud oma tublide saavutustega ning tõi välja kooli õpilase Dajana Raabi saavutatud kõrge tulemuse rahvusvahelisel ajaloo-olümpiaadil Ukrainas. Hede MartŠenkov kutsus lavale gümnaasiumi ajalooõpetaja, Dajana Raabi juhendaja, Lembit Roosmäe ning andis üle raamatud, nii juhendajale, kui ka olümpiaadil pronksmedali võitnud Dajana Raabile.

Pärnu linna poolt oli õnnitlema tulnud Pärnu Linnavalitsuse üldhariduse peaspetsialist Virve Laube, kes soovis samuti õnnitleda kooli kauaaegset emakeele õpetajat Helja Sutti, kelle käe all on tulemuslikult õppinud märkimisväärne hulk Sindi koolis käinud õpilasi.

Pidulik kontsert-aktus lõppes lustliku gümnaasiumi vilistlaseks olemise sobivuse testiga, mille viis läbi selleks puhuks kehastunud linnavalitsuse esindaja koos abiliste ja mõtteid lugeva aparaadiga. Õhtu jätkus juubelipeoga koolimajas.

Sindi Gümnaasium andis välja almanahhi

Oma 175. sünnipäeva tähistanud Sindi Gümnaasium andis kooli juubeliks välja õpilastööde almanahhi.

Eelmine kooli almanahh ilmus viis aastat tagasi, värskes kogumikus on ära trükitud õpilaste ja vilistlaste aastatel 2007 kuni 2012 valminud loomingulised tööd.

Õpilastööde koguteose koostasid Raili Juss, Kersti Jürgenson ja Kaia Maasalu. Veidi üle 80-leheküljelise almanahhi said kingituseks kõik kooli juubelipidustustes osavõtnud kooli vilistlased ja külalised.