Paari päeva pärast jõusub kord, mille kohaselt Lihula ja Hanila valdades enam kohalikku politseinikku ei ole, lähim jaoskond on 50 km kaugusel Haapsalus.

"See on juba Lihula identiteedi küsimus ka. Me oleme Lõuna-Läänemaa keskus ja meil ei ole politseid! Meil on päästeamet ja kiirabi, aga politseid ei ole - see on naeruväärne!" rääkis Lihula vallavolikogu esimees Tiina Lobja koosviibimisel.

Ain Seppikut üllatas siseministeeriumi ja Lääne regiooni politsei- ja piirivalveameti käitumine, tema sõnul valitseb täielik ükskõiksus kohalike inimeste probleemide suhtes.

Politseinik võib siiski jääda

Portaal Läänlane kirjutab aga, et Lihula ei pruugi siiski hätta jääda.

Kuna siseministeerium näeb uuest aastast politsei- ja piirivalveametile täiendavaks palgarahaks ette ligi 7 miljonit eurot, on selle eest võimalik madalama palgaga politseinike töötasu tõsta. Kui siiani on olnud probleemiks 600-eurose brutopalga peale kvalifitseeritud inimese leidmine, siis täiendava rahasüsti järel pidavat olema võimalik maksta kohalikule politseinikule üle Eesti keskmise palga, see tähendab umbes 850 eurot. Vald on nõus andma piirkonda tööle tulevale politseinikule ka tasuta korteri. 

Lihula vallavolikogu on koostamas pöördumist siseministrile, samuti on omalt poolt järelepärimise esitanud riigikogu liige Neeme Suur.

Hea lugeja, millistes Eesti paikades on veel samalaadsed probleemid?

Vaata Aktuaalse Kaamera videolõiku siit: