Varasemalt on alevikus jõulupuuna kasutatud kas metsast maha saetud ja kohaletoodud kuuske või on ehitud üle tee asuvaid puid. Uue kuuse ümber on istutatud 36 kadakat, mis moodustavad platsile kena ansambli. Dendroloogide arvates on detsembris sellise suure puu ümberistutamine võimalik ja lootust on, et puu kasvama läheb. Ettevõtmise parema õnnestumise huvides on vald tellinud ümberistutamise oma ala asjatundjatelt - OÜ Kesk linna pargid.

Jõelähtme vallavalitsuse kommunaalnõunik Indrek Mäekünka sõnul on sellise suure, ligi seitsmemeetrise kuuse ümberistutamine suhteliselt riskantne tegevus. Vaatamata oma suurusele ja lopsakusele vajab puu edasiseks kasva maminekuks häid tingimusi nii ilmataadi, uue kasvukoha pinnase kui ka inimeste poolt.

Veel korralikult juurdu matuna võivad saatuslikuks saada nii liigne kuumus, tuul kui ka lihtsalt puu otsa ronimine ja vandalism. Advendiaja alguseks siiski puu ehitakse ja turvalisuse mõttes paigaldatakse ka ümber lisatoestus.

"Loodetavasti soosib puu kasvamaminekut nii hea ilm kui ka inimeste jõulumeelne käitumine ja me ei pea kuuske uuesti püsti aitama nagu juhtus eelmisel aastal mitmeski kohas mujal," ütleb Mäeküngas.