Muidugi on palutud osalema auhindade saajad, stipendiaadid jt, keda tehtud töö ja saavutuste eest meeles peetakse ning tänatakse. Seekord kogunes spaahotelli Rüütli restorani Ritter üpris arvukas seltskond, arvatavalt pea 150 inimese ümber. Saali sisenejaid tervitasid volikogu esimees Urmas Lehtsalu ja vallavanem Margus Mägi abikaasadega. Kaunilt kujundatud peopaik muutis selle koduseks ja hubaseks. Peo algus oli ka veidi tavatu: nimelt võtsid saabujaid vastu intervjueerijad ja videokaamera. Intervjueerijateks olid Kuressaare gümnaasiumi õpilased Kristina Liiv ja Gert Tammel, korraldajate soovil siis alias Anu ja Marko meile tuntud ETV hommikuprogrammist.

Üllatus oli vast seegi, et intervjuud salvestati ja demonstreeriti hiljem kogu publikule, mis põhjustas tuntava elevuse - eks äratundmisrõõm ole ikka peamine!

Mööduva aasta võtsid oma pilgu läbi kokku Urmas Lehtsalu ja Margus Mägi. Siis aga oligi käes aeg hakata parimatele auhindu jagama. Meeles peeti parimaid sportlasi, valla selle aasta heakorrakonkursi võitjaid ja muidugi stipendiaate. Toredad olid ka Aste põhikooli õpilaste laulu- ja tantsuetteasted. Rühma juhendasid Reet Lõugas ja Eena Mark.

Peol osalesid ka külalised Lätist, saarlastele tuntud Talsi regiooni volikogu esimees Andris Dedzis, Talsi regiooni, Valdemarpilsi linna ja Arlava valla juht Andris Grinbergs ning Uldis Bikmanis.

Külalised tõid tervitusi Kaarma endisest sõprusvallast, mis nüüd, pärast Lätis läbiviidud haldusreformi on üks 16 vallast koosneva piirkonna osavaldadest.

Õhtu jooksul olid külalised haaratud sõbralikku vestlusringi, kus arutati võimalusi, kuidas taastada endised sidemed ning räägiti, mis plaanid on kummagi valla kultuuri- ja spordirahval tulevaks suveks. Igal juhul on oodata uusi toredaid kohtumisi.

Õhtu edenes ja peomelu kasvas. Sestap oligi õige aeg, et külalisansambel Tallinnast, Ivetta Trio, pillilood lahti lõi ja avar tantsupõrand kohe paaridega täitus.

Muusikud oskasid pugeda seltskonna hinge ning jalakeerutust jagus hiliste öötundideni. Pidu läks korda, kokkutulnud vallarahvas oli rõõmus ja elevil.

Kaarma Elu toimetus tänab siinkohal kõiki, kes kutsele vastasid ja kohale tulid; tänu esinejatele ja nende juhendajatele; tänu ka suure vaeva nägijatele, korraldajatele!

Kohtumiseni taas uuel aastal! Seniks aga rõõmu ja rahu igasse valla peresse, sest käes on advendiaeg ja kaugel need jõuludki enam.