Kokkutulemiste üheks põhjuseks oli soov üheskoos midagi teha. Kuna kokku kogunesid inimesed viiekümnendates, kuuekümnendates eluaastates, leiti kõige sobilikum olema alustada mälumänguga ja nii on see kestnud juba ca aasta. Lisaks mälumängule on üheskoos tähistatud erinevaid kalendritähtpäevi, korraldatud puuladumise talguid, käidud (ja käiakse edasi) koos vallarahvaga külakeskuses Tahku Tare mälumängul.

Üheskoos on jõutud ka otsusele, et vaja on moodustada ja ametlikult registreerida mittetulundusühing. Olgu selleks siis Laadi külaselts või Männiku Talukamber või "MTK" nagu nad end Tahku Tare mälumängul kutsuvad.

Oli just järjekordse mälumängu päev ja nii seadsime end Ulvi, Maia- Liisa ja allakirjutanu erinevate võistkondade juurde platsi, et üheskoos nuputada vastuseid Märt Hundi kokkupandud küsimustele.

Seekordses mängus oli võistkondi viis. Perenaine Maimu oli küpsetanud maitsvad koogid ja teevesi auras kannudes.

Erinevaid valdkondi puudutavaid küsimusi oli mängus 20. Pisut kergemaks tegi vastamise see, et ette olid antud ka vastuste variandid, mille hulgast vastajad said valida õigena tunduva. Oma loogilist mõtlemist appi võttes võisid nii mõnelegi õigesti pihta saada, kuid kindlasti polnud küsimused kergete killast.

Olles suur külaliikumise fänn on mul tõeliselt hea meel, et meie Tahkuranna valla külades toimub viimasel ajal aktiivne ärkamine ja tegevus. Läbi koostegemiste paranevad ja suurenevad ju külainimeste omavahelised sidemed ja suhtlemine. Mida rohkem on üheskoos tegemisi, seda ühtehoidvam on kogukond. Ja kust siis algatus tuleb, ikka rohujuuretasandilt ehk küla rahva endi seast. Vägisi ei saa meile seda keegi peale sundida.

Julget tegutsemist ja üheskoos mõtlemist! Vaata ka Oma Lehte nr 171 aprill 2012 artikkel "Laadi küla "salaühing" ehk Laadi külaselts."