Vaatesektorite tekitamise eesmärgiks oli vaadete avamine parki, pargist ümbritsevatele maastikele ja pargis olevatele objektidele, elementidele. Üksikute puude raiumisel lähtuti samuti hoolduskavas märgitust. Likvideeriti puud, mis olid ohtlikud just teedel liiklejatele. 

Kuna Valgjärve mõisa metsapargi hoolduskava sisaldab ka pargi puistu dendroloogilist hinnangut, siis iga puu mahavõtmine oli põhjalikult kaalutletud. Samuti tegime tihedat koostööd Keskkonnaametiga, kelle esindaja andis hooldustööde tegemise käigus omapoolsed arvamused.

Tööde teostajaks oli arborist, kes tegi oma tööd väga hästi ja andis omapoolseid soovitusi, milline puu või põõsas peaks alles jääma, millise maha võtma. Metsapargi hooldustööd viidi läbi projekti „Valgjärve mõisa metsapargi sanitaarlõikus" raames, mis sai rahastuse SA Keskkonnainvesteeringute Keskuselt.

Omaosalus oli ka Valgjärve Vallavalitsusel. Loodame, et tulemus meeldib ka vallarahvale!

Hoolduskava kohaselt on pargis vaja teha veel mitmeid töid. Järgmisel aastal on plaanis taotleda raha pargis olevate teede seisukorra parandamiseks ja pargis asuvate kraavide puhastamiseks. Kindlasti on vaja eemaldada amortiseerunud rajatised, olemasolevad hooldada ja vajadusel uuendada.

Samuti on plaanis parki tutvustava infostendi koostamine ja paigaldamine. Nüüd on meil võimalus nende tööde teostamiseks esitada rahastamise taotlusi, kuna olemas on pargi hoolduskava, mille tegevuskavas on kõik vajalikud tegevused pargi edasiseks hooldamiseks ja arendamiseks kirjas.