Põhikooli lõpetanute arv alustanute arvust on püsinud 100%. Võrreldes vabariigi keskmisega on see tulemus 10% parem. Edasiõppijate arv on kolmel viimasel aastal 100% püsinud. Klassikursuse kordajate osakaal on neljal viimasel aastal püsinud alla 2,6% (kahel viimasel aastal alla 1,1%).

Oma kooli tunde rõhu­tamiseks ja koosviibimistele pidulikkuse lisamiseks laul­dakse igal sobival võimalusel õpetaja Krista Tiitmaa poolt loodud koolilaulu „Minu kool on Imaveres...- (2004). Koolil on oma logo, mida kasutatakse suurel ja väike­sel tänukirjal, lõputunnistu­se kaanel ning kingitustel ja meenetel.

Peale igapäevase õppi­mise tegelevad Imavere Põ­hikooli lapsed ka liikumise­ga, rahvatantsu, koorilaulu, kunsti ja spordiga. Igal aastal osaletakse maakonna lau­lu- ja tantsupeol ning kahel korral on osaletud ka vaba­riiklikul koolinoorte laulu-ja tantsupeol. Huviringidest tegutsesid vaadeldaval pe­rioodil mudilaskoor, laste­koor, rahvatants 1-.2 klass (Piilikesed), rahvatants 3.-4. klass (Päkakesed), korvpall 2.-5. klassi tüdrukud ja 6.-9. kl. tüdrukud, korvpall 4.-9. kl. poisid, saalihoki 1.-5. kl. poisid, algklasside näitering, Kunstikoda, käsitöö ja ko­dundus 5.-9. klass, liiklus­ring. Lisaks tegutsevad ai­neringid ja olümpiaadideks ettevalmistus.

Olümpiaadidel ja akadee­milistel õpilasvõistlustel osa­levate õpilaste arv on märga­tavalt kasvanud. 2007 aastast on Imavere Vallavalitsuse poolt tunnustatud tublimaid õppureid. Rõõm on tõdeda, et aasta aastalt premeeritava­te arv on kasvanud.

2010 a.toimus uue hoole­kogu valimine. Valituks osu­tusid Heino Keskküla, Inna Kaik, Maiki Meerbach, Reima Nõmmik, Tiina Lohur, Heidi Arula.

Imavere põhikooli perso­nalina on neil aastatel tööta­nud ja lahkunud 18 töötajat, nendest kaheksa õpetajat, viis ringijuhti, neli tugipersonali töötajat. Enim on vahetunud poiste tööõpetuse ja keha­lise kasvatuse õpetajad. Sel perioodil töötasid Imavere Põhikoolis õpetajatena Ing­rid Asser, Marge Johanson, Katrin Ellram, Kaja Kaju, Liana Kolodinskaja, Tarmo Kannik, Jane Kivisalu, Ille Krimm, Tiina Lohur, Signe Mitt, Kersti Noormägi, Milvi Nõmmik, Reima Nõmmik, Amino Põldaru, Elena Rat­tur, Ann Roots, Innar Roht­salu, Margit Reinpõld, And­res Roosa, Jana Roosimägi, Linda Stamm, Siiri Tamm, Raivo Tamm, Kuuno Tiitus, Kersti Verrev, Monika Vette, Inga Väli, Lili Välimäe.

Tugipersonalina töötasid Viiu Kask, Malle Siilak, Mar­je Erik, Elvi Morozova, Merle Raukas, Sirje Postak, Maili Orgma, Eneli Vigor, Vallo Must, Lauri Loog, Areelika Tähtla, Elvi Veskimäe.

Nõutava kvalifikatsiooni­ga õpetajate arv koolis (ame­tikohtade põhjal) on aastate­ga kasvanud ja on võrreldes sarnaste koolidega keskmi­sest kõrgem.

Koolimaja vana osa on renoveeritud oma jõudude­ga. Võimalustel on osaletud erinevates projektides.

Parandati IT-vahendite baasi asutuses, igas klassis (algklassid, aineklassid) on arvuti koos interneti kasutus­võimalusega, üheksas klassis on statsionaarselt projektor. Igapäevane infovahetus laste­vanematega toimub E-kooli ja kodulehe vahendusel.

Aastatel 2007-2010 on uuendatud algklasside osas koolimööbel, muusikaklassi mööbel ja õppeköögi sisus­tus. 2007 aasta suvel teostati koolimaja vana osa teise kor­ruse remont (WC-d, kori­dor), vahetati nelja klassiruu­mi valgustid ja raamatukogu aknad. Augustis 2008 osteti sööklasse kartulikoorimis­masin ja renoveeriti maja vana osa keldrikorruse kori­dori valgustus ning soojavee süsteemi - tulemuseks vee, sooja, elektrienergia kokku­hoid ja hästi valgustatud töö­keskkond. Koolimaja ümbrus ja koridorid on saanud video­valve (2010-2011). Kaasaegse õppekeskkonna arendamiseks on soetatud poistele elektrilisi tööriistu, kehalise kasvatuse tarvis spordivahendeid, muu­sikaõpetuseks plokkflööte, käsitöö ja kodunduse klassi nõudepesumasin jm.

Õppevahendite kaas­ajastamise tarvis on loodud võimalus lamineerimiseks. Seoses kooli pidaja rahaliste vahendite vähesusega ei soe­tatud 2009-2012 aastal inven­tari ega jätkatud koolimaja renoveerimistöödega.

Võib öelda, et antud pe­riood koolielust on olnud tegevusrohke ning loodeta­vasti on hariduselu Imavere Põhikoolis edaspidi sama tulemuslik või veel tulemus­likum.