Ka Kaisumõmmid tegid torti isadepäevaks, nädalat tähistati aga üheskoos tüdru­kutega mängides, tantsides ja meisterdades.

Isadepäeva pidu toimus sel aastal kolmapäeval, 7. no­vembril. Kõigepealt koguneti saali, kus lastega koos lauldi ja mängiti. Peale pidulikumat osa suunduti juba rühmades­se, kus isad said omavahel mõõtu võtta mitmesugustes võistlustes.

Kaisumõmmi rühmas tehti mitmeid võistlusi, neist huvitavamad kork suus rää­kimine ning õngega kala­püük. Koju sai iga isa või va­naisa aga viia kingituskotist meisterdatud käpiknuku.

Müramõmmi isad tegid mälutreeningut - 15 esemest tuli meelde jätta võimalikult palju. Parim tulemus oli lausa 14 eset. Seejärel voltisid isad lennukit, nii, nagu vanal ajal neid tehti, siis sai proovida, kellel lennukid kaugemale lendavad - isade või poega­de.

Marumõmmide rühmas katsuti jõudu meeskondlikes teatevõistlustes. Isad said kätt proovida ka võidu lipsusõlme sidumises. Hätta ei jäänud keegi, õnneks on isad nupu­kad ja mobiilsed - kui ise ei oska, saab ju telefoniga inter­netist abi otsida! Koos lastega valmisid igas rühmas ka pe­repildid, mis laste kasvumap­pidesse lähevad. Nüüd saab nii mõnigi isa lapse arengu kõrval jälgida ka oma joonis­tusoskuse paranemist, kuna eelmisest aastast seal juba pilt ees ootamas. Peale võistlusi ootas kõiki isasid ja lapsi ühi­ne pidulaud, mida kaunistas laste endi tehtud tort.

Pidu oli igati meeleolukas ja tore.

9. novembril - järjekord­ne marditrall. Vahvates kos­tüümides ja maskides mar­disante kogunes saali suuri ja väikeseid. Harjutati mar­dilaule, mängiti vanu ja uue­maidki rahvamänge. Lapsed küsisid üksteiselt mõistatusi. Rahvamänguhommiku lõp­pedes sai iga laps loomulikult ka kommi.

Kadripäeva rahvamän­guhommikul, mis toimus 23.novembril koguneti taas ühisele mängupeole. Tubli­mad kadrisandid olid kodust kaasa võetud kadririietes, osad leidnud endale sobiva riietuse lasteaia tagavaradest. Mängiti ja tantsiti koos ja lauldi ka kadrilaulu. Kadri­sante kostitas „pererahvas" küpsisega.

27. novembril külastas lasteaeda Viljandi Sussiteater vahva etendusega „Suss-se­pad". Sõnalist osa oli etendu­ses vähe, näitlejad mängisidki sussidega, mis lastele väga-väga meeldis. Etenduse lõpul toimus tähelepanuväärne kontsert pudelitega. Lapsed tundsid puhudes tekitavates helides kohe ära tuntud las­telaulu „Rongisõit". Vahva etendus pakkus elamuse nii väikestele kui suurtele!

TÄHELEPANU!

Esmaspäeval, 31.detsembril on LASTEAED SULETUD!

Rõõmsat ja rahulikku jõuluaega kõigile!