Samuti on oma esimese raamatu avaldanud Ester Rusing (Kink). Varem on tema loomingut ilmunud Mulgi almanakis. Oma kogumikus "Kaubi" kirjutab ta nii eesti- kui ka mulgikeelset luulet, mille vahepaladeks on mulgi murdes jutukesed. Tema raamat on pühendatud esivanematele, eeskätt Estri ema ja isa mälestusele. Ta austab selle raamatuga mulgi keelt, mulgi meelt ja mulgi kultuuri, kuna see on tema esivanemate keel ja tema ise kasvas sellega. Kuigi elutee on viinud Estri Tarvastu vallast kaugemale, ihkavad ta hing ja süda ikka oma juurte juurde tagasi. Seda on tunda ka tema luuletustes.

Ega ainult naised ole usinad kirjutajad. Kärstnas elav Priit Silla on välja andnud raamatu "Tõe karvane pool", mille kohta ta kirjutab, et see on TÕE raamat, vägistatud ja kägistatud tõest kõnelev raamat, mille pealkirigi peaks mõtlema panema iga oma maa ja rahva saatuse pärast muret tundva inimese.

Raamat on aktuaalne just praegu, mil nii pooltõed kui lausvaled on sageli tulvamas poliitilise ja majandusliku korruptsiooni sogaste voogudena eestlaste igapäevaellu. Seepärast on Priit Silla tähelepanu juhtimine kurjuse ja vale allikatele väga õigeaegne. Ta meenutab lugejale, kui oluline on süüdata küünal selle asemel, et needa pimedust.

Need kolm tegusat inimest on andnud raamatud välja oma kulu ja kirjadega, et saaksime osa nende mõttelennust ja elusaatusest. Raamatuid on võimalik laenutada Tarvastu valla raamatukogudest.

Tarvastu raamatukogus on kõik kolm raamatut ka müügil, Kärstnas on müügil Maie Perve "Lämi süämele lämi suule" ja Priit Silla "Tõe karvane pool".