Neid "roose" olete nüüdseks juba viis aastat näinud erinevatel Kiviõli linna üritustel punaste lehvivate seelikute, punaste kübarate ja kauboisaabastega hoogsalt tantsu keerutamas.

Line-tants on viinud meid ka Kiviõlist väljapoole, oleme esinenud erinevatel Virumaa üritustel, oleme osalenud kaks korda aastas toimuvatel tantsumaratonidel Uulus, igasuvisel Pärnumaal toimuval linetantsu festivalil. Suvised line-tantsu suvelaagrid on peetud Kihnus, Hiiumaal, Muhumaal, Vormsil, Pranglil ja alati oleme me kohal olnud. Kaugemateks reisipunktideks on olnud Andorra ja Hispaania, huvitavaks saavutuseks aga ehk 2008. aastal Guinnessi rekordi püstitamisel osalemine maailma pikimas ühekordses tantsurivis tantsimisel.

Laiemale üldsusele on nähtavasti teadmata asjaolu, et ka line-tantsus korraldatakse erinevaid võistlusi. Tublimad meie tantsutüdrukutest on osalenud neljadel võistlustel, mis on korraldatud Lätis ja Leedus ja alati on koju tuldud auhinnaliste kohtadega. Viimati osaleti 12.-14. oktoobril Leedus Trakai linnas toimunud Leedu II Lahtistel Meistrivõistlustel Kantri- ja Westerntantsus.

Tegemist oli MM-i ühe eeletapiga. Eestlasi osales erinevates võistlusklassides kokku 13. Kiviõli line-tantsu rühmast Red Roses võttis võistlusest osa viis naist, kes kõik tulid koju karikatega. Eestlaste saagiks langes kolm esikohta, neist kaks võitsid Red Rosesi tantsijad. Oma kategoorias võitsid esikohad Niina Mamai ja Svetlana Jurkova. Esiviisikusse mahtusid ka Jekaterina Sikora, Ljudmila Liukonen ja Nelli Tamme. Võistlustel oli kaasas ka rühmakaaslastest fännklubi.

Kuigi rühmas on koos väga erinevate elualade esindajad ja väga erinevas vanuses, on rühm väga ühtne ja tegemist on pigem sõpruskonnaga kui lihtsalt tantsurühmaga.

Koos tähistatakse sünnipäevi, on käidud spas, tuhamäel uut aastat vastu võtmas, jaanituld tegemas, vastlapäeva pidamas. Oleme tegelenud ka heategevusega. Oleme koos olnud nii heas kui halvas, nii rõõmus kui mures. Suure kurbusega saatsime viimsele teekonnale rühma ühe asutajaliikmetest - särasilmse Helgi, kes tantsis meiega kuni viimase hetkeni ja kes jääb alatiseks meie südametesse.

Erilised tänud siinkohal tunnustatud ning nõudlikule tantsuõpetajale Helju Veedamile, kes selle viie aasta jooksul on meile selgeks õpetanud umbes 200 tantsu. Samuti täname Kiviõli Rahvamaja juhtkonda, kes on alati toetanud ja abistanud tantsijaid.

Kuna tantsupisik on sees paljudel naistel ja energiat jätkub erinevate stiilide jaoks, siis pooled linetantsijad otsustasid eelmisel aastal moodustada Kiviõlisse ka naisrahvatantsurühma. Sel aastal sai rühm endale lõpuks ka nime - „Tuhkali".