Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskuse juhataja Tuulike Mänd rääkis, kuidas suhelda vabatahtlikega, kuidas neid leida ja kuidas neile ülesandeid jagada ning millega võib ko­genematusest rängalt eksida ja kuidas käituda siis, kui suur eksimus on aset leidnud.

Päeva lõpus pakkus väga elavat arutelu Mart Soonik (Tal­linna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakooli PR õppetooli juht, kommunikatsiooniinstituudi lektor). Saime teada, mis on kriis, mis võib kriisini viia, kuidas suhelda organisatsioonis kriisi eel, ajal ja järel ning kuidas koostada kriisiplaani. Lõ­puks koostasime ka „kriisiennetusplaanid" ning ühiselt tõd­esime, et teooria on väga hea, aga praktikas kahjuks asjad nii lihtsalt ei käi.

Vahetult enne päeva lõpetamist kuulutati välja ka 2012. aasta noortesõbralikem meediaväljaanne ja ajakirjanik. Kol­mandat aastat toimunud konkursi žürii valis noorte esitatud kandidaatidest tiitlite vääriliseks Hiiumaa ajalehe Hiiu Leht ja ajalehest Sakala reporter Liisi Seili.

Kokkuvõtteks võin öelda, et üks täispikk tööpäev Tallinnas andis mulle juurde palju ning seda kõike saan ma jagada Luunja Noortevolikogu (LNV) meeskonnaga, LNV kontakt­nimekirja lisandus jällegi uusi organisatsioone ja selle üle saame ainult väga õnnelikud olla!

17.11.-18.11.2012 toimus Tartus Kantri hotellis ENLi sügis­seminar. Kahjuks jäin ma vahetult enne seda haigeks ning seoses etteteatamisega ei saanud ka keegi teine meie mees­konnast sinna minna. Siiani pole valminud ka Sügissemina­ri kokkuvõte. Loodetavasti saate Sügisseminaril toimunust lugeda jaanuari Kodu Uudistest.

21.11.2102 korraldasime hommikul vara väikese aktsiooni Luunja Keskkooli ees. Mina, Arvi Kiik ja Heiko Mertsina ja­gasime tol hämaral hommikul õpilastele ja õpetajatele välja 82 helkurit. Kõik, kellel endal helkurit ei olnud ning kes tu­lid koolimajja peaukse kaudu ajavahemikus 7.30-8.25 said meilt LNV logoga helkuri. Paljude vabanduseks oli loomuli­kult, et just tol päeval pandi selga teine jope ning helkur on kodus eelmise jope küljes.

Meele tegi rõõmsaks pime õhtu, kui Luunja kaudu Tartusse sõitsin - nägin mitmeid noori, kes olid meilt helkuri saanud ning neil kõigil rippusid helkurid ilusasti jopede küljes.

Tuletan ka meelde, et kui on kellegil idee, siis palun võtke meiega ühendust - leiame koos sobivaima fondi, kuhu ja kui­das projekt kirjutada (luunja.noortevolikogu@gmail.com, geiuhummal@gmail.com, 56 660 784).

Uuel aastal käivitub konkurss Aasta Noor Tegija 2012 ning samal ajal toimuvad ka Luunja Noortevolikogu valimised 2013. Vaim valmis ning ootame mõlemal üritusel suurt osa­võttu ja noortepoolset kaasaelamist kandidaatidele.

Luunja Noortevolikogu meeskonna nimel soovin teile kõigile rahulikku jõuluaega, meeleolukat aastavahetust ning edukat ja kordaminekute rohket uut aastat!