Meie regiooni kuulub 12 muusikakooli: Antsla, Võru, Vastseliina, Põlva, Räpina, Värska, Valga,Tõrva, Otepää, Karksi-Nuia, Viljandi Muusikakoolid ja Tarvastu Muusika- ja Kunstidekool. Kontserdikava oli väga mitmekülgne, pärimusmuusikast kaasaegse helidisainini. Viljandi viiulikvartett üllatas väikeviiulitega - oma silmaga sai näha ja kõrvaga kuulda 1/16 viiulit, mis oli 2,5 aastasele poisile väikeseks jäänud!?! ja mõjus pigem suveniirina. Läbi huumoriprisma tõi Viljandi direktor Tonio Tamra tabava näite: viiuleid on erisuurusi, vastavalt lapse kasvule, aga 5-aastane klaveriõpilane peab istuma ikka ainult suure klaveri taha - no milline diskrimineerimine!

Huvitavalt kõlasid kokku akordion ja klaver, barokkduo. Võimalus oli oma kõrvaga kuulda, kuidas resoneeris lava põrandale toetuv kannel ja kuidas kõlab harvakuuldav dixieland-muusika.

Kontserdi lõpuks esinesid õpetajatele tantsuselts „Pärliine" Leili Väisa vaheselgitustega. Rein Rannapi muusikale seatud tants „Tantsib klaveril" oli hingekosutav kingitus muusikutele.

Kohvilauas jätkus juttu kauemaks.

Järgmine kord võõrustab muusikaõpetajaid Karksi- Nuia Muusikakool, 21. novembril 2013.a.

Antsla Muusikakool tänab kõiki kontserdikorraldusele kaasaaitajaid ja tänab kõiki kuulajaid.

Ilusat advendiaega ja rahulikke jõule!