2. Antsla noored saavad eelkõige oma arvamust avaldada läbi noortekeskuste ja huviringide töö. Tänu meie valla aktiivsetele noortejuhtidele: Kertu Reva, Liivia Rebane, Elin Lihten ja Janika Tõntsel on noorte tegevus juba hakanud taas aktiivsemaks minema. Loodan, et käivitub ka Antsla valla noortevolikogu, läbi mille saavad noored oluliselt rohkem oma mõtteid avaldada.

3. Antsla valla inimesed, nii noored kui vanad, on vaja kodust välja saada. Pakkuda rohkem võimalusi erinevate tegevustega tegelemiseks, koordineerida kogu valla ulatuses spordi- ja kultuuritöö.
Meie valla elanikel, eelkõige eakamatel, on üpris vähe võimalusi oma vaba aega aktiivselt sisustada. Ma leian, et praegune vallavanem ei ole juhtinud piisavalt kogu valla tegevust selle nimel, et valla elanik kooli-, töö- ja igapäevase elurutiinist välja saada. Selleks ei ole vaja palju raha, vaid rohkem tahtmist.

4. Minu esimene soov oli, et Antsla valla iga elanik tunneks, et temast selles vallas hoolitakse. Ma arvan, et ma olen seda läbi tegevuskava koostamise saanud ka juba täita, aga mitte nii palju, kui oleksin tahtnud. Mitmed lubadused on jäänud praegu veel teostamata. Volikogus oldud 3 aastat on üpris lühike aeg ja kindlasti piirab kuigi palju ka raha olemasolu.
Ma soovisin, et me hakkaksime rohkem tegelema ettevõtluse toetamisega. Vald ise ei saa küll ettevõtteid teha, aga ta saab läbi ettevõtjast hoolimise ja toetamise ettevõtlust siiski suurendada.
Valla rahaline olukord sõltub eelkõige siin tegutsevatest ettevõtjatest ja nende poolt töötajatele makstavatest tasudest. Enamus inimese makstud tulumaksust tuleb ju valda. Ma arvan, et ka see valdkond on meil liiga vähe läbi mõeldud ja seda saab tulevikus kindlasti paremaks teha.
Üks lubadus, mis sai täidetud, kuigi mitte veel päris lõplikult, on Kasumetsa terviserada. Ma arvan, et Antsla kooli õpilased käisid eelmisel talvel palju parema meelega suusatamas kui varasematel aastatel, kui suusarada oli staadionil.
Antsla valla leht on hakanud regulaarselt ilmuma. Minu suur soov on, et järgmistel valimistel saame me vallale juba sellised juhid, kes senisest rohkem hakkavad hoolima ka kohalike MTÜ-de tegevusest.

5. Osalen eelarve- ja majanduskomisjoni töös, kus me väga paljud volikogus hääletusele tulevad punktid läbi arutame. Kindlasti ei saa volikogu liige kõike teada, seega on vaja otsida paljudes küsimustes lisainfot. Oleme kasutanud spetsialistide abi, küsinud oma tuttavatelt, rääkinud vallaelanikega, loomulikult kasutanud ka interneti suuri võimalusi.
Volikogu töö ettevalmistamine võtab iga kord päris palju aega. Ma arvan, et iga volikogus osalev liige, peab otsustamisel lähtuma kogu valla heaolust, mitte oma tujudest või soovidest. Kahjuks näitas selle aasta kevadel läbi viidud umbusaldus Gert Goršanovi tegevuse suhtes, et suurel osal volikogu liikmetest on üpris ükskõik, mis vallas toimub.
Ma leian, et ei ole õige volikogus hääletades olla erapooletu, sest kui sa ei suuda kujundada oma arvamust poolt või vastu, siis sa ei saa olla ka otsustaja.

Heinar Kool

1. Selleks,et inimesed sooviksid Antsla vallas elada, olen lisaks volikogu liikme ülesannete täitmisele tegutsenud volikogu eelarve- ja majanduskomisjoni ning arengu- ja planeerimiskomisjonide liikmena ja tähelepanu keskendanud eriti noorte probleemide lahendamisele volikogu tasandil. Seisnud olen üldhariduse hea kättesaadavuse, kvaliteedi ja vallaelanike ootuste tagamise eest, olen pingutanud üldhariduse ja huvihariduse mõistliku korraldamise ning vajaliku rahastuse saamise nimel, tulemus on taganud nimetatud haridusvaldkondade vajadused. Vaimse ja füüsilise õpikeskkonna ning koolikorralduse pidev arendamine on taganud õpilaste ja vanemate kõrge hinnangu üldharidusele vallas (eelmistel aastatel ja 2012. a. oli mõlema mainitud kooliga seotud huvigrupi liikmetel hinnang valla üldhariduskoolile üle 80%-l suurepärane või hea). Õpilaste/ noorte rakendatus huvidega ja hobidega tegelemisel on hea, mis on üks teguritest õiguskorra tagamisel vallas.

2. Antsla valla noored saaksid kaasa rääkida valla arengu küsimuses läbi oma esindusorganisatsioonide- organite (õpilasesindus, noortekogu jm.) ning ka otse suheldes arengu küsimuste otsustajatega (kasvõi e-kirja teel).
Oluline on oma hääle kuuldavaks tegemine läbi kirjutava või audiomeedia ning vallavalitsuse ja volikogu poolt korraldatavatel vastavasisulistel üritustel.

3. Suurimaks muutuseks peaks olema demograafiliste protsesside mõjutamiseks tehtav: viimaste aastate suurlinnadesse ja välismaale mineku vähendamine läbi atraktiivsema ettevõtlus- ja elukeskkonna; sündivuse suurendamiseks lisaks riigile ka oma valla positiivse mõjuga meetmete rakendamine perekondadele.
Valla elanikkonna vähenemise peatamine tagab ka valla eelarve kaudu suuremad võimalused.

4. Volikokku kandideerides olid lubadused IRL valimisnimekirja kuuluvatel isikutel sh. minul (täidetud või täitmisel on kaldkirjas märgitud) järgmised:

• Järgime Antsla valla elu tasakaalustatud arengut, arvestame valla kõiki piirkondi
• Tegutseme uute töökohtade loomise ja noorte inimeste valda tagasipöördumise nimel

· Tagame igas kooliastmes konkurentsivõimelise üldhariduse

• Valla poolt tellitavate teenuste osutamise korraldame avaliku konkursi teel
Korraldame ettevõtjate nõustamise

· Aitame korraldada eakate inimeste infopäevi (arutlusklubi)

·
Moodustame asjatundliku valla volikogu revisjonikomisjoni

· Muudame Kultuuri- ja Spordikeskuse töö efektiivsemaks

· Parandame lasteringide töö kvaliteeti

· Toetame laste õppekäike - ja ekskursioone

· Tagame tasuta koolitoidu põhikoolis

· Leiame parima rakenduse Linda Rahvamajale

ja Lusti Lasteaia kasutusest väljas olevale osale.

Korraldame tolmutõrje elumajade läheduses

· Tegutseme Antsla linna kõnniteede kordategemise nimel

· Uuendame Antsla valla staadioni

Rajame valgustatud terviseraja
Rajame jalgrattateed Antslast Kobela, Vana-Antsla ja Kraavi suunas Tegutseme Lepistusse hooldekodu rajamiseks

Sisustame täiendavalt mänguväljakuid Antsla linnas, Vana-Antslas, Kobelas, Lustis, Tsoorus

Muudame valla elu kajastava ajalehe sisukaks ja ilmumise regulaarseks

· Toetame seltside ja ühingute tegevust valla eelarvest


5. Püüan enne volikogu koosolekut endale probleemi võrdlemisi selgeks teha (seda ka spetsialistide ja hääletusele probleemi seadnud inimeste abiga). Hääletamisel lähtun vallast kui tervikust, vallaelanike huvidest ning arengust-jätkusuutlikkusest. Arvestan oma sisetunnet.

Kurmet Müürsepp

1. Antsla vald ongi tore paik elamiseks. Senisest enam on vaja tähelepanu pöörata vallas tegutsevatele ettevõtjatele ja inimestele, kes on aktiivsed ühiskondlikus töös. Ainult koostöös erinevate sihtgruppidega on võimalik teostada häid algatusi vallas.

2. Just sel sügisel on valla noored moodustanud noortevolikogu. Olen nendega tihedas kontaktis ning loodan koostöös leida hea väljundi noortele kaasarääkimiseks valla arengu võtmeküsimustes. Samas on võimalik noortel oma ideid tutvustada näiteks vallalehes.

4. Volikogusse kandideerisin IRL nimekirjas ning seega saab loetleda tegevusi mis on koostöös ellu viidud. Nimetan siinjuures mõned olulisemad: noorsootöö Antslas on "jalad alla saanud", seltsitegevust on toetatud senisest enam, rajatud on terviserada, Hauka-esine plats on korrastatud, veemajandus on saanud uuele tasemele jne. Seda kõike on paljude kolleegidega koos saanud teha ning mille kohta võib öelda - TEHTUD.

5. Volikogu istungil hääletades tuleb sageli olukordi, kus on vaja valida mitme just kõige parema valiku vahel. Siis on vaja lähtuda ainult vallaelanike huvidest. Sageli arutame mitme kolleegidega enne volikogu päevakorrapunktide sisu läbi, et volikogus vastuvõetavad otsused saaksid võimalikult suure konsensuse, mis omakorda tagab suurima võimaluse, et vastuvõetavad otsused on vallaelanike huvides.

Üllar Salumets

1. Konkreetselt olen toetanud neid eelnõusid, mis valla arenguks on vajalikud. Näiteks: Antsla staadioni renoveerimine ja muusikakooli õpetajate palgatõus. Sotsiaaltöös külastanud kodusid ja läbi viinud sotsiaalkomisjoni koosolekuid. Osalenud valla arengukava koostamisel.
Kuna Antslas puudub kirik, siis bussitranspordi ühendus Urvaste kirikusse ja kalmistule, vähemalt suurematel kirikupühadel.

2. Kui noored koonduksid ühtsesse organisatsiooni, mille kaudu nad saaksid mõjutada volikogu ja vallavalitsuse tegemisi.

3. Suuremat kodanikujulgust ja -algatust.

4. Volikogus võetakse otsused vastu häälteenamusega, seetõttu on see meeskonnatöö. Kandideerisin IRL nimekirjas ja nõustusin nende lubadustega.

5. Lähtun oma südametunnistusest.