Siiri: Olin noorena üsna aktiivne, tegutsesin mitme erineva spordialaga ja korraldasin igasuguseid üritusi.

Riin: Ütlen julgelt, et noorena olin tagasihoidlik ning arglik. Julgust ja enesekindlust õppisin tantsu- ja näiteringides, kus käisin vist terve oma kooliaja.

Virge: Olin selline aktiivne ja seltsiv noor, kellele meeldis katsetada uusi asju.

Räägi oma esimesest tööpäevast Roiu noortekeskuses?

Siiri: Esimesel tööpäeval tulin ma koos juhataja Triinuga ning nagu meile iseloomulik hakkaksime me mööbeldama ja tõstsime kõik toad ringi. Sellel päeval toimus Roiu noortekeskuse esimene Tähtede Olümpia. Kui Sa ei tea, mis see on, siis oleks Sul viimane hetk noortekasse tulla!

Riin: Olin nii ärevuses, sest Virge rääkis meile, kui toreda nädala vingete noortega ta koolivaheajal Roiul veetis. Kuna mina enamjaolt meisterdan noortega noortekas, siis esimesel päeval meisterdasimegi paberirulli südamikust elevante, mis on veel meie aknalaual mulle igal tööpäeval naeratamas ja seda päeva meenutamas.

Virge: Esimesel tööpäeval Roiu noortekeskuses oli palju sagimist, osad näod olid tuttavad juba avamispidustuste päevast, paljusid nägin päris esimest korda. Tegemist oli esmaspäevase päevaga ning koolivaheaeg lisaks, Ervin Hurt tegi DJ-kooli ning meile tulid ekskursioonile 5 õpilast koos juhendajaga. Mängisime lauamänge, jõime teed ning kordamööda said huvilised proovida kätt diskoripuldi taga.

Mis sulle su töös kõige rohkem meeldib?

Siiri: Vaheldusrikkus ja pidevad uued väljakutsed. Ühtpidi teed koguaeg sama tööd, aga teisipidi on iga olukord jälle ettearvamatu. See on töö, mis hoiab mind noorena ja annab võimaluse katsetada ja muuta, seda mis muutmist vajab.

Riin: Mulle meeldib minu töö juures kõige enam see, et see töö ei ole rutiinne ning iga päev on nagu omaette väike maailm täis avastamisrõõmu ja üllatusi. Mulle meeldib see, kui ma saan rääkida noortega lihtsatel teemadel, näiteks suvest ja kassipoegadest ning samas järgmisel hetkel arutleda selle üle, kuidas meie saame maailma parandada.

Mulle meeldivad need hetked, kus noored julgevad mulle oma muredest rääkida ning tunnevad huvi selle vastu, kuidas mina ennast tunnen.

Virge: Mulle meeldib, et see töö on vaheldusrikas, mulle meeldib, et iga päev on täis üllatusi, mulle meeldib noortega suhelda ja see, kuidas nad õpetavad, et väikestest asjadest tuleb rõõmu tunda.

On sul hobisid?

Siiri: On, tantsimine ja orienteerumine, kuigi metsa jooksma ma enam väga tihti ei satu.

Riin: Minu hobideks on rahvatants, fotograafia, reisimine ja käsitöö.

Virge: Mulle meeldib lugeda häid raamatuid, veeta aega oma sõpradega ja perega.

Mis on su elumoto ja miks?

Siiri: Igas negatiivses on killuke positiivset. Iga halb või ebamugav kogemus õpetab meid ja teeb meid tugevamaks.

Riin: Mulle meeldib väga selline lause: "Kõik on võimalik, kui sellesse uskuda!".

Virge: Ma usun, et kõiges tuleb leida positiivset ning osata elu nautida ning olla õnnelik. Raskused on selleks, et neid ületada.

Mida sa soovid noortele jõuludeks?

Siiri: Nautige talverõõme ja veetke aega oma kõige kallimate inimestega!

Riin: Soovin, et armastus ja hea tervis hoiaks meid kõiki, eriti just meie armsaid noori!

Virge: Soovin noortele ilusat ja rahulikku jõuluaega, rohkeid kordaminekuid.
______________________________________________________________

RIIN LUMISTE: Olen pärit Tallinnast, seal sündinud ja õppinud. Sellest sügisest olen täiskohaga tartlane. Keskhariduse omandasin Tallinna 32. Keskkoolis, lõpetasin filmi- ja kirjandusekallakuga klassi. Kõrghariduse sain Tallinna Pedagoogilisest Seminarist, noorsootöö erialal. Valikainena õppisin näiteringi ja liikumisringi juhendamist.

SIIRI ORAS: Olen veel viimast aastat noor ja pärit Tartust. Keskkoolis käisin Tartu Kivilinna Gümnaasiumis ja Tallinna Pedagoogilises Seminaris õppisin noorsootööd.

VIRGE VADI: Olen 24 aastane, pärit Tartust. Põhikooli lõpetasin Tartu Karlova Gümnaasiumis, seejärel omandasin pagarkondiitri eriala Tartu Kutsehariduskeskuses. Hetkel õpin Tartu Ülikoolis viimasel kursusel haridusteadust.